Ο Alpha απέφυγε το λουκέτο

Στα χέρια του Δημήτρη Κοντομηνά πέρασε και πάλι από σήμερα ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha, καθώς οι Γερμανοί του Ομίλου RTL συμφώνησαν να μεταβιβάσουν στον Έλληνα επιχειρηματία το πακέτο των μετοχών του καναλιού που εκείνος δημιούργησε, και προ τριετίας τους εκχώρησε το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Τις σχετικές ανακοινώσεις έκαναν από κοινού ο Δημήτρης Κοντομηνάς και ο Γκέρχαρντ Ζίλερ, διευθύνων σύμβουλος του RTL Group, ενώ η επιχειρηματική ανταλλαγή τελεί πλέον υπό την εκκρεμότητα της έγκρισης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο τον Μάρτιο.
Ο κ. Ζίλερ επεσήμανε ότι το RTL αποφάσισε να αποχωρήσει από τον χώρο των ελληνικών ΜΜΕ, ως αποτέλεσμα της έντονης και συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης, ενώ έπλεξε το εγκώμιο του Δημήτρη Κοντομηνά, σημειώνοντας με νόημα ότι η λύση που βρέθηκε επιτρέπει στον Alpha να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του.
Έτσι, επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς τις φήμες που είχαν κυκλοφορήσει, και ήθελαν το RTL να προσανατολίζεται στο να βάλει λουκέτο στον Alpha, στην περίπτωση που δεν βρισκόταν αγοραστής, λόγω των συσσωρευμένων ζημιών που είχαν συγκεντρωθεί.
Ο Δημήτρης Κοντομηνάς από την πλευρά του, εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι ένας στρατηγικός επενδυτής σαν τους Γερμανούς του RTL αποφάσισε να αποχωρήσει από την Ελλάδα, στη συγκεκριμένη δύσκολη συγκυρία. Προανήγγειλε ουσιαστικές αλλαγές στη φυσιογνωμία του σταθμού, και έδειξε ότι η στόχευση του καινούριου Alpha θα επικεντρωθεί στα νεανικά κοινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...