ΣΥΛΛΗΨΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΜΕ 68 ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Τον σταμάτησαν για τυχαίο έλεγχο οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ στις Αχαρνές. Στο Τμήμα Ασφαλείας όπου οδηγήθηκε, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έμειναν εμβρόντητοι όταν διαπίστωσαν πως σε βάρος του 54χρονου πολιτικού μηχανικού...

εκκρεμούσαν 68 καταδικαστικές αποφάσεις για εισφορές από το Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές, πρόκειται για τον πολιτικό μηχανικό Σπυρίδωνα Χουλιάρα, του Αλεξάνδρου και της Ευγενίας. Το Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων είχε εκδώσει σε βάρος του, ερήμην, 68 καταδικαστικές αποφάσεις. Η συνολική ποινή που του έχει επιδικαστεί ανέρχεται σε φυλάκιση 46 ετών και χρηματική ποινή της τάξης των 113.850 ευρώ. Αλλά ο εν λόγω παρέμενε ελεύθερος. Μετά τη σύλληψή του ο 54χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών.
Δεν είναι η πρώτη φορά που μηχανικός ή υπεύθυνος κατασκευαστικής ή τεχνικής εταιρείας συλλαμβάνεται για οφειλές και χρέη προς το Δημόσιο. Τον «χορό» των συλλήψεων είχε ανοίξει αρχές Νοεμβρίου η Οικονομική Αστυνομία με τη σύλληψη 62χρονου διευθύνοντος συμβούλου μεγάλης τεχνικής εταιρείας για οφειλές ύψους 7,9 εκατ. ευρώ. Ο επιχειρηματίας ισχυρίστηκε πως τα χρέη του αφορούσαν ΦΠΑ, τα οποία δεν του είχε καταβάλει ακόμη το ελληνικό Δημόσιο.
Τον Νοέμβριο ακόμη ένας 74χρονος, πρώην ιδιοκτήτης και διευθυντής κατασκευαστικής εταιρείας, είχε συλληφθεί από την Οικονομική Αστυνομία για χρέη προς το Δημόσιο περίπου 176.000 ευρώ. Τα χρέη αφορούν εταιρεία κατασκευών που διατηρούσε μέχρι το 2005, αλλά που σήμερα έχει τερματίσει τη λειτουργία της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...