ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: ITAΛΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗ DEUTSCHE BANK

Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2011

ITAΛΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗ DEUTSCHE BANK

Μια ιταλική οργάνωση αναρχικών ανέλαβε την ευθύνη για το φάκελο με εμπρηστική σκόνη που στάλθηκε την Τετάρτη στον διευθύνοντα σύμβουλο της Deutsche Bank Γιόζεφ Άκερμαν. Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι έλαβε ένα...
γράμμα στο οποίο η οργάνωση FAI αναλαμβάνει την ευθύνη για την παγιδευμένη επιστολή. Από το γράμμα αυτό συνάγεται ότι ενδέχεται να έχουν σταλεί άλλοι δύο παρόμοιοι, παγιδευμένοι φάκελοι.

Eκρηκτική ύλη σε σκόνη

Ο φάκελος που ταχυδρομήθηκε με παραλήπτη τον διευθύνοντα σύμβουλο της Deutsche Bank Γιόζεφ Άκερμαν και εντοπίστηκε χθες (Τετάρτη) πριν παραδοθεί, περιείχε μια εκρηκτική ύλη σε σκόνη που είχε στόχο να προκαλέσει εγκαύματα στα χέρια και στο πρόσωπο, ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική αστυνομία.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Φραγκφούρτης δήλωσε ότι ο φάκελος περιείχε μια εμπρηστική σκόνη και όχι έναν εμπρηστικό μηχανισμό.

Οι υπάλληλοι που χειρίζονται την αλληλογραφία στην Deutsche Bank θεώρησαν ύποπτο τον φάκελο μεγέθους Α5 και κάλεσαν την ασφάλεια όταν παρατήρησαν ότι αυτός περιείχε σύρμα και μέταλλο.

«Δεν επρόκειτο για στρατιωτική ή βιομηχανική εκρηκτική ουσία, αλλά ασφαλώς ήταν επικίνδυνη,» είπε ο εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, επιστήμονες εξακολουθούν να εξετάζουν τη σκόνη για να διαπιστώσουν την ακριβή σύστασή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: