ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΑΔΑ

Μεσημβρινές ώρες της 14-12-2011, στα γραφεία του Ο.Α.Ε.Δ. στη Νίκαια, από αστυνομικούς του Τ.Α. Νίκαιας συνελήφθη 54χρονος ημεδαπός, για απάτη, πλαστογραφία και παράβαση του Ν. περί όπλων.


Ειδικότερα, ο ανωτέρω, χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα που κατάρτιζε ο ίδιος, όπως ληξιαρχικές πράξεις γέννησης, πιστοποιητικά διαφόρων υπηρεσιών, πιστοποιητικά εργοδοτών, πλαστές σφραγίδες κλπ. εμφανιζόταν ως πατέρας δέκα εννέα (19) παιδιών και με αυτό τον τρόπο κατόρθωνε να λαμβάνει διάφορα επιδόματα από τα Ταμεία του ΙΚΑ και του ΟΑΕΔ.Επίσης χρησιμοποιώντας τα ίδια πλαστογραφημένα έγγραφα εφοδιάσθηκε με δύο (2) βιβλιάρια του ΙΚΑ (ένα ατομικό και ένα οικογενειακό) καθώς και με ένα (1) ατομικό βιβλιάριο της Διεύθυνσης Υγείας της Νομαρχίας Αθηνών.


Το συνολικό ύψος των επιδομάτων που κατάφερε να αποσπάσει με αυτό τον τρόπο, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000).


Στην έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

Πενήντα πέντε (55) σφραγίδες διαφόρων Υπηρεσιών.
Ένα (1) πιστόλι κρότου λάμψης.
Πλήθος αυτοσχέδιων εγγράφων διαφόρων Υπηρεσιών.


Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...