Συγχωροχάρτι στον Εφραίμ

ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΦΡΑΙΜ; ΑΘΩΟΣ Ή ΕΝΟΧΟΣ;


Ως ιδιαίτερα προβληματισμένος εμφανίζεται ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για την υπόθεση της προφυλάκισης του ηγουμένου Εφραίμ, ενώ παρέμβαση στο θέμα έκαναν ο  Κ. Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Σύμφωνα με το εκκλησιαστικό πρακτορείο ειδήσεων «Ρομφαία», ο κ. Ιερώνυμος μιλώντας με στενούς συνεργάτες του σχολίασε: «Δεν γνωρίζω την ουσία της υπόθεσης και σέβομαι την ελληνική δικαιοσύνη. Όμως, είμαι ιδιαίτερα προβληματισμένος, όπως άλλωστε και κάθε Χριστιανός, με τη χρονική συγκυρία της έκδοσης του βουλεύματος προφυλάκισης του ηγουμένου της Ι. Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ ανήμερα των Χριστουγέννων. Και ο νοών νοείτω».

Ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ πως σχολιάζει την απόφαση να κριθεί ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου κ. Εφραίμ  προφυλακιστέος, εξέφρασε την έκπληξή του και κάνοντας μία δήλωση που χαρακτηρίζεται ως ωμή πολιτική παρέμβαση, είπε: «Μένω κατάπληκτος για την απόφαση που πάρθηκε. Ιδιαίτερα για τη στιγμή που διάλεξαν να την πάρουν. Υπενθυμίζω την παλιά ρήση που είναι πάντοτε σε ισχύ, ότι "και οι κρίνοντες, κρίνονται”».

Νωρίτερα σε δηλώσεις του ενώπιον της Βουλής, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. Κωστής Αϊβαλιώτης, αναφερόμενος στις εξελίξεις σχετικά με τη φυλάκιση του ηγούμενου Εφραίμ είπε: «Ποια δικαιοσύνη οραματίζεται το ΠΑΣΟΚ; Αυτή που κλείνει φυλακή έναν ηγούμενο του Αγίου Όρους και θέλει να απελευθερώσει άμεσα απ’ τις φυλακές βιαστές, ληστές και εμπόρους ναρκωτικών;».

Είχαν προηγηθεί παλαιότερες δηλώσεις του ιδίου του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη ότι «Δεν είναι η ώρα για ακραίες προδικαστικές φυλακίσεις όταν μάλιστα εξασφαλίζεται η παραμονή του κατηγορουμένου στη χώρα, πολλώ δε μάλλον όταν οι εξεταστικές επιτροπές της Βουλής δεν βρήκαν ικανά στοιχεία απάτης για να οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη τους αντισυμβαλλόμενους πολιτικούς. Νόμιμον; Nαι. Ηθικόν; Όχι. Δίκαιον; Ελέγχεται. Εθνικώς επιζήμιον; Βεβαίως.»

Άγνωστο παραμένει αν το ζήτημα της προφυλάκισης του ηγούμενου Εφραίμα συζητήθηκε κατά την συνάντηση του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο.

Εισαγγελέας στο Άγιον Όρος

Με βίαιη στο αστυνομικό τμήμα Καρυών απειλείται ο ηγούμενος Εφραίμ, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι εισαγγελέας μεταβαίνει στο Άγιο Όρος με κλιμάκιο αστυνομικών, ώστε να διαπιστώσει αν ο ηγούμενος αντιμετωπίζει τα σοβαρά προβλήματα υγείας που επικαλείται, μετά την απόφαση για προφυλάκισή του.

Στη Μονή μεταβαίνει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Αντώνιος Παπαματθαίου και ο αστυνομικός διευθυντής Χαλκιδικής Κωνσταντίνος Παπουτσής.

Σημειώνεται ότι λόγω του άβατου του Αγίου Όρους, οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να εκτελέσουν σύλληψη καθώς ο νόμος απαιτεί εισαγγελική εντολή.

Σύμφωνα με τον πολιτικό διοικητή του Αγίου Όρους Αρίστο Κασμίρογλου, ο ηγούμενος παραμένει κλινήρης στη Μονή καθώς οι γιατροί του ιατρικού κέντρου Καρυών διαπίστωσαν ότι εμφάνισε υψηλό πυρετό και απορύθμιση του σακχάρου.

Όμως άλλες πηγές αναφέρουν ότι ο εισαγγελέας θα ζητήσει ιατρική γνωμοδότηση ώστε να αποφανθεί αν ο ηγούμενος μπορεί να οδηγηθεί στη φυλακή, αν θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο όπου θα νοσηλευτεί φρουρούμενος ή θα παραμείνει φρουρούμενος στο μοναστήρι μέχρι να αναρρώσει.

Ο ηγούμενος Εφραίμ κρίθηκε προφυλακιστέος την Παρασκευή με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, το οποίο έδωσε και τη λύση στη διαφωνία μεταξύ της εφέτου ειδικής ανακρίτριας κ. Καλού και του εισαγγελέα κ. Ματζούνη, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι ο κ. Εφραίμ πρέπει να παραμείνει ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και καταβολή εγγύησης ύψους 200.000 ευρώ.

O ηγούμενος φέρεται να είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στις επίμαχες ανταλλαγές εκτάσεων ανάμεσα στο ελληνικό Δημόσιο και τη Μονή Βατοπεδίου, ενώ κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ηθική αυτουργία σε ψευδείς βεβαιώσεις, απάτη, κ.τ.λ..

Για την υπόθεση είχαν παραπεμφθεί τρεις πρώην υπουργοί μετά από Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής και πρόσφατα ο Άρειος Πάγος αποφάνθηκε υπέρ της παραγραφής των όποιων αδικημάτων, κλείνοντας το φάκελο για τα πολιτικά πρόσωπα.

Ο δικηγόρος του Εφραίμ, κ. Χαραλαμπάκης έχει δηλώσει ότι εντός δύο ή τριών ημερών θα παραδοθεί αυτοβούλως και απλώς περιμένει μέχρι να νιώσει καλύτερα και να διευθετήσει τις εκκρεμότητες, όσων πρέπει να γίνουν όσο εκείνος θα λείπει.
Αυτά αναφέρει η zougla.gr που παρακάλαγε τόσο καιρό να προφυλακιστεί ο ηγούμενος της Μονής τώρα το παίζει ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ και μάλιστα υπεράνω του ΗΘΙΚΟΥ νόμου γιατί για την Ελληνική Δικαιοσύνη τι να πεις. Για εμάς οι μισές της αποφάσεις είναι ΑΔΙΚΕΣ και ΑΝΗΘΙΚΕΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...