ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ στην πάταξη της Λαθρομετανάστευσης

Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2011

Επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ στην πάταξη της Λαθρομετανάστευσης

Πρώτες πρωινές ώρες της 16-12-2011, στα διόδια Ελευσίνας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συντονισμού, της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, συνελήφθησαν ένας (1) αλλοδαπός, υπήκοος Αλγερίας, μέλος εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιείται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών και τριάντα (30) αλλοδαποί μετανάστες. Αναζητείται ένα (1) επιπλέον μέλος του κυκλώματος.


Ειδικότερα αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και επιστάμενες έρευνες, εντόπισαν ένα (1) Ι.Χ.Φ. τύπου Βαν, με το οποίο ο συλληφθείς επρόκειτο να μεταφέρει τους αλλοδαπούς λαθρομετανάστες σε παράκτια περιοχή του Μεσολογγίου και από εκεί, με ιδιωτικό σκάφος να τους προωθήσει στην Ιταλία.


Μετά από συντονισμένη επιχείρηση, ακινητοποιήθηκε το ανωτέρω όχημα στα διόδια Ελευσίνας και όπως διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο, μέσα στο Βαν υπήρχαν στοιβαγμένοι τριάντα (30) αλλοδαποί μετανάστες (-14- υπήκοοι Αιγύπτου, -4- Αφγανιστάν, -2- Συρίας, -2- Ιράκ, -1- Λιβάνου, -1- Πακιστάν, -1- Κασμίρ και -5- Παλαιστίνιοι). Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο συλληφθείς αποτελεί μέλος εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιείται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών σε χώρες της Ε.Ε., έναντι χρηματικής αμοιβής.
Κατασχέθηκαν :
Ένα (1) όχημα τύπου ΒΑΝ.
Ένα (1) κινητό τηλέφωνο.
Χρηματικό ποσό 200 ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: