Φερέιρα: «Η δεύτερη θέση είχε γίνει συνήθεια»

Φερέιρα: «Η δεύτερη θέση είχε γίνει συνήθεια» (Photo: ActionImages)
«Η δεύτερη θέση είχε γίνει συνήθεια και προσπάθησα να το αλλάξω»! Με τον τρόπο αυτό ο Ζεσουάλδο Φερέιρα αναφέρθηκε σε πρόβλημα νοοτροπίας που είχε ο Παναθηναϊκός και προσπάθησε να το αλλάξει. Σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» ο Πορτογάλος προπονητής αναφέρθηκε στην εφετινή πορεία του τριφυλλιού και στο μυστικό της ομάδας.


«Εξαρχής γνώριζα ότι πρόκειται για έναν μεγάλο σύλλογο με σπουδαία ιστορία. Το επιβεβαίωσα και όταν ήρθα στην ομάδα. Παρ΄ όλα αυτά, διέγνωσα ότι στο κλαμπ δεν υπάρχει στρατηγική, με αποτέλεσμα να γίνει… συνήθεια η δεύτερη θέση. Αυτό κατάλαβα την περασμένη σεζόν, αλλά είναι κάτι που δεν ταιριάζει στον Παναθηναϊκό και προσπάθησα να το αλλάξω», τόνισε ο προπονητής του Παναθηναϊκού και συνέχισε:

«Το κλειδί είναι η σκληρή καθημερινή δουλειά, η εμπειρία μου στο ποδόσφαιρο και η ποιότητα των παικτών. Χωρίς μεγάλα αστέρια, μετά τη φυγή του Σισέ και του Ζιλμπέρτο, αλλά με επαγγελματισμό μπορέσαμε να αλλάξουμε το πνεύμα και τον χαρακτήρα της ομάδας. Βελτιώσαμε την ομαδικότητα με καλύτερο επίπεδο τακτικής και πλέον παίζουμε σαν ομάδα. Όλοι είμαστε ένα. Επίσης όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι βελτιωμένοι και σε ατομικό επίπεδο. Πλέον είναι φανερό ότι ως ομάδα νιώθουμε πιο ασφαλείς, κάτι που μας δίνει και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι μας», πρόσθεσε.

Για το μέλλον ο Φερέιρα απέφυγε να μιλήσει και κατέληξε λέγοντας: «Δεν πρέπει να χάσουμε το κίνητρο, την αυτοπεποίθηση, το ομαδικό πνεύμα και τη διάθεσή μας για καλό ποδόσφαιρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...