ΚΑΝΑΔΑΣ: ΕΚΔΟΣΗ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ

Εν μέσω της αυξανόμενης βίας στη Συρία, ο υπουργός Εξωτερικών του Καναδά Τζον Μπέιρντ κάλεσε σήμερα τους Καναδούς υπηκόους που βρίσκονται στην χώρα να την εγκαταλείψουν το...
συντομότερο δυνατόν.

Ο Μπέιρντ τόνισε πως ο Καναδάς καταδικάζει τη βία που εξαπλώνεται στη Συρία και πρόσθεσε η Οτάβα θα συνεχίζει να «απευθύνει έκκληση για απομόνωση του καθεστώτος με επικεφαλής τον Μπασάρ αλΆσαντ».

Επί μήνες, ο ηγέτης της Συρίας έχει εξαπολύσει στρατιωτικές δυνάμεις για να πατάξουν την εξέγερση εναντίον του καθεστώτος. Ο ΟΗΕ υπολογίζει ότι τουλάχιστον 3.500 χιλιάδες πολίτες έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα από τον Μάρτιο.

Ο Καναδάς κάλεσε τον 'Ασαντ να παραιτηθεί.

Η Οτάβα ανησυχεί για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι Καναδοί εξαιτίας της επιδείνωσης της κρίσης και ο ΥΠΕΞ Μπέιρντ κάλεσε τους Καναδούς πολίτες να εγκαταλείψουν τη χώρα όσο υπάρχουν ακόμη διαθέσιμες αεροπορικές συγκοινωνίες.

Το ΥΠΕΞ εξέδωσε σήμερα νέα ταξιδιωτική οδηγία, καλώντας τους Καναδούς να μην ταξιδεύουν στη Συρία.

Την ίδια ώρα, η αρχηγός της Ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον, εκτίμησε σήμερα πως ο Σύρος πρόεδρος Μπάσαρ αλ Άσαντ πρέπει τώρα να «παραιτηθεί».

«Είναι καιρός για τον Πρόεδρο Άσαντ να παραιτηθεί», δήλωσε η Άστον κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Οι «μέθοδοι» που χρησιμοποιούνται από την συριακή αντιπολίτευση ενάντια στο καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ μπορεί να βυθίσουν τη χώρα σε «εμφύλιο πόλεμο», δήλωσε από την πλευρά του ο Λαβρόφ.

«Οπωσδήποτε εάν η αντιπολίτευση προσφεύγει σε τέτοιες μεθόδους, αυτό θα οδηγήσει σε ένα πραγματικό (...) εμφύλιο πόλεμο», τόνισε ο ρώσος ΥΠΕΞ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...