Moody’s: Υποβάθμισε 12 βρετανικές τράπεζες

Ο οίκος αξιολόγησης Moody's προχώρησε σήμερα στην υποβάθμιση 12 τραπεζών της Βρετανίας, εκτιμώντας ότι έχουν περιοριστεί σημαντικά οι πιθανότητες να παρέχει η βρετανική κυβέρνηση στήριξη στις τράπεζες, σε περίπτωση που αντιμετωπίσουν οικονομικά προβλήματα.

Η πιστοληπτική ικανότητα των Lloyds TSB Bank Plc, Santander UK Plc και Co-Operative Bank Plc υποβαθμίστηκε κατά μία βαθμίδα.

Κατά δύο βαθμίδες υποβαθμίστηκαν οι RBS Plc και Nationwide Building Society, ενώ οι επτά μικρότερες τράπεζες έτυχαν υποβάθμισης από μία έως πέντε βαθμίδες. Η Clydesdale Bank, συγκεκριμένα, υποβιβάστηκε στο επίπεδο A2 με αρνητική προοπτική.

Ο οίκος σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής: «Οι ανακοινώσεις που έχουν γίνει, καθώς και τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί από τις βρετανικές Αρχές συνάδουν στο συμπέρασμα ότι έχουν μειωθεί σημαντικά οι πιθανότητες στήριξης των τραπεζών σε μεσομακροπρόθεσμο ορίζοντα», υπογραμμίζοντας όμως ότι η υποβάθμιση των εν λόγω τραπεζών δεν αντανακλά την επιδείνωση στην ευρωστία του τραπεζικού συστήματος.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...