Τα χαλασμένα σφραγιδάκια της Τρόικα

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να κάνουν πίσω. Η χώρα -σε αυτό τον δρόμο που έχει πάρει από τον Μάιο του 2010- έχει μόνο ένα δρόμο και αυτός είναι γρήγορα μπροστά μέχρι το μηδενισμό του ελλείμματος.

Εκείνη την ημέρα οι επιλογές όλων των βουλευτών στην χάραξη ή στο επηρεασμό πολιτικής εξανεμίστηκαν και παραδόθηκαν στην τρόικα. Αυτό έγινε τόσο από την κυρία Κατσέλη -που την άκουσα πάλι σήμερα μετά τρεις μήνες σιωπής- όσο και τους άλλους βουλευτές ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ και τελικά και από την Βουλή ως Σώμα.

Από εκείνη την ημέρα και μετά καμία τροπολογία δεν πέρασε εάν δεν εγκρίθηκε πρώτα από τη τρόικα, κανένα νομοσχέδιο και κανένα μέτρο.

Άκουσα σήμερα την κ Κατσέλη να λέει ότι η ΚΟ δεν μπορεί να πάρει άλλα μέτρα… Ως τι ακριβώς νομίζει ότι μιλάει η κ. Κατσέλη; Αφού από τον Μάιο του 2010 με την ψήφο της, οι βουλευτές έπαψαν να αποτελούν αντιπροσώπους του έθνους και την νομοθετική εξουσία. Από εκείνη την ημέρα έγιναν πιστοποιητικό μέσο που νομιμοποιεί την τρόικα. Από εκείνο το σημείο και μετά όλα πάνε περίπου αυτόματα.

Όποιος δεν γουστάρει να βάζει την σφραγίδα του στις διαταγές τις τρόικας και να αμείβεται με ένα δεκαχίλιαρο τον Μήνα κύριοι, ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν δικαιούται κανείς να “τα γυρίσει” στη μέση του ποταμού. Κανείς δεν δικαιούται να σταματήσει την πορεία εμπρός και να κόψει την χώρα στο γόνατο

Τώρα οι διαφωνίες, οι γκρίνιες τα «ναι μεν άλλα» και τα υπόλοιπα φαιδρά ακούγονται σαν χαλασμένη σφραγίδα που τρίζει καθώς την πατάς. Κάνει όμως στάμπα και “τσιμπά” το δεκαχίλιαρο της τρόικα και των θυσιών μας.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έκαναν μια ιστορική επιλογή και την έκαναν οικεία και ελευθέρα Βούληση. Μια επιλογή για την οποία θα κριθούν από την Ιστορία αλλά τώρα πια δεν μπορούν να κάνουν πίσω. Δεν μπορούν να σκορπίσουν την καρδάρα με το γάλα που μαζέψαμε -με πολύ γκρίνια και πόνο- όλοι μας. Μόνο να τραβήξουν ξέχωρο δρόμο μπορούν και να παραιτηθούν, κάνοντας και δήλωση μετάνοιας, εάν θέλουν. Από τώρα μέχρι την επόμενη δόση μπορούν άνετα να το κάνουν…

Αλλά τα παραμύθια και την – μια φορά το δίμηνο – φιλολαϊκή σπέκουλα πλέον τα βαρεθήκαμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...