«Μέτρο εντυπωσιασμού η δημοσίευση επιχειρήσεων με χρέη»

«Μέτρο εντυπωσιασμού και μηδενικού αποτελέσματος» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας Κ. Μίχαλος τη δημοσίευση στο Διαδίκτυο των επωνυμιών των επιχειρήσεων που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Μίχαλος σημείωσε ότι η δημοσίευση των ονομάτων των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου, σε καμία περίπτωση, δεν σημαίνει ότι οι οφειλές αυτές θα πληρωθούν και πρότεινε «να σταματήσει αυτή η ανούσια πρακτική προς εντυπωσιασμό και να θεσμοθετηθεί η ετήσια δημοσιοποίηση των εισοδημάτων όλων των φυσικών προσώπων, όπως άλλωστε γίνεται ήδη με τη δημοσίευση των ισολογισμών των επιχειρήσεων».

Ο κ. Μίχαλος ανέφερε ότι στη μακριά λίστα των 6.000 οφειλετών υπάρχουν επιχειρήσεις που χρόνια έχουν σταματήσει τη λειτουργία τους, που είναι ανενεργές, που έχουν πτωχεύσει ή ακόμη που λόγω της κρίσης αδυνατούν να καταβάλουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους «και κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει ότι ακριβώς αυτές τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο είχε χρησιμοποιήσει ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, προεκλογικά, για να τεκμηριώσει το περιβόητο πλέον ''λεφτά υπάρχουν'', που βέβαια ουδέποτε επαληθεύτηκε» σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ.

Eπιμέλεια: Μαρία Αντωνοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...