Ζητούνται εθελοντές αρχαιολόγοι

Εθελοντές αρχαιολόγους φιλοδοξεί να «στρατολογήσει» η ΙΘ' Εφορία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων (Ε.Π.Κ.Α.), που έχει αρμοδιότητα στους Νομούς Ροδόπης και Έβρου.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, σε πρώτη φάση θα επιδιωχθεί η εξασφάλιση συμμετοχής εθελοντών, ηλικίας άνω των 18, στις ανασκαφές/έρευνες στις θέσεις Στρύμη, Δίκαια, Ζώνη, Δορίσκος και Πλωτινόπολη.

Οι εθελοντές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και μαθήματα ιστορίας, αρχαίας τοπογραφίας και αρχαίας ελληνικής τέχνης. Στην περίπτωση συμμετοχής ή παρακολούθησης ανασκαφής, οι ενδιαφερόμενοι θα διδαχτούν ανασκαφική μεθοδολογία. Κατά τη λήξη της εργασίας, θα χορηγείται βεβαίωση συμμετοχής στο πρόγραμμα. Τα μαθήματα προσανατολισμού θα προσφέρουν οι αρχαιολόγοι της ΙΘ' Ε.Π.Κ.Α..

Το πρόγραμμα του εθελοντισμού στην αρχαιολογία, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, δρομολογείται με στόχο την άμεση διασφάλιση της τύχης των μνημείων της περιοχής και την ανάδειξη αρχαιολογικών θέσεων και χώρων που χρήζουν άμεσης επέμβασης, προκειμένου να ενταχθούν σε άξονες αρχαιολογικής και ιστορικής περιήγησης, με τελικό στόχο τη διεύρυνση του τουρισμού και την αναθέρμανση της τοπικής οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...