Την επιθυμία του να πανηγυρίσει την κατάκτηση του τίτλου και την νέα αγωνιστική περίοδο εξέφρασε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Ερνέστο Βαλβέρδε, σε δηλώσεις που έκανε στο περιθώριο της πρώτης προπόνηση της ομάδας στο Ζέεφελντ.

Αρχικά ο Βαλβέρδε υποστήριξε: «Σήμερα το πρόγραμμά μας ήταν χαλαρό καθώς προερχόμασταν από ταξίδι με αεροπλάνο αλλά και με πούλμαν. Εδώ θα δουλέψουμε κυρίως στην τακτική, αλλά και στην φυσική κατάσταση.
Στου Ρέντη τις προηγούμενες ημέρες κάναμε καλή δουλειά με πολύ τρέξιμο και σχεδόν καθόλου μπάλα καθώς προερχόμασταν από μεγάλο διάστημα διακοπών. Από αύριο θα ξεκινήσουμε να δουλεύουμε περισσότερο και με μπάλα».

Όσο για το τι θα δουλέψει ο Ολυμπιακός σε Αυστρία και Ολλανδία τόνισε: «Εδώ στο Ζέεφελντ, στόχος μας είναι οι νέοι παίκτες που αποκτήθηκαν να μπουν στη φιλοσοφία της ομάδας και του παιχνιδιού μας.
Επίσης θέλουμε να δουλέψουμε και σε κάποια πράγματα τα οποία πέρυσι κατά τη διάρκεια της σεζόν δεν τα κάναμε όσο καλά θα θέλαμε. Στην Ολλανδία όπου θα δώσουμε και τα φιλικά θα γίνει το μοντάρισμα της ομάδας».
Σχετικά με το πόσο σημαντικό είναι για εκείνον το γεγονός πως κάθεται για δεύτερη σερί χρονιά στον πάγκο του Ολυμπιακού ισχυρίστηκε: «Την πρώτη φορά που ήρθα κατάφερα να πάρω το πρωτάθλημα. Το ίδιο έγινε και πέρυσι. Ελπίζω να μην το χαλάσω φέτος. Θα μου άρεσε να πανηγυρίσουμε και φέτος τον τίτλο».