Χρεωκοπία της Ελλάδας και επιστροφή στην Δραχμή: Εφιάλτης ή Λύτρωση

Σύσσωμος ο Τύπος, τα μέσα και οι έλληνες οικονομολόγοι αναλύουν με γλαφυρό τρόπο το σενάριο Χρεοκοπίας της Ελλάδας παρουσιάζοντας το σαν την απόλυτη καταστροφή για την χώρα μας. Με ιδιαίτερο σθένος τονίζουν πως η αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και η επιστροφή στην δραχμή θα σημάνει τον παγκόσμιο αποκλεισμό μας. Παράλληλα υπεραμύνονται των προσπαθειών για δανεισμό από την Ευρώπη και το ΔΝΤ προκειμένου να μην φτάσουμε στο σημείο της Χρεωκοπίας.


Είναι όμως η Χρεωκοπία, όλεθρος για την Ελλάδα ή μήπως εν τέλει θα αποτελέσει την μόνη λύση για την έξοδο μας από την δυσμενή κατάσταση που ζούμε;


Η αλήθεια είναι πως η χρεωκοπία της Ελλάδας είναι ένα εφιαλτικό σενάριο… για τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την Αμερική και την Παγκόσμια Οικονομική Διακυβέρνηση. Όλοι τους έχουν στραμμένο το βλέμμα στην χώρα μας μόνο και μόνο για να εξασφαλίσουν την αποσιώπηση της αλήθειας από τα πολιτικά χείλη της χώρας. Ποια είναι η Αλήθεια αυτή: “Δυστυχώς Πτωχεύσαμε”.


Η επισημοποίηση της Χρεωκοπίας της Ελλάδας θα πυροδοτήσει μία σειρά καταιγιστικών εξελίξεων στον παγκόσμιο γίγνεσθαι, που θα οδηγήσουν στην πλήρη μετάλλαξη του προσώπου της παγκόσμιας οικονομίας και όχι μόνο! Αν η Ελλάδα δηλώσει χρεωκοπία και επιστροφή στην νέα (και εντυπωσιακά υποβαθμισμένη Δραχμή), την ίδια κιόλας στιγμή το ευρώ θα καταρρεύσει και πιθανότατα η ευρωζώνη θα οδηγεί στην διάλυση της. Συνέπεια αυτού θα είναι η εκτίναξη του δολαρίου γεγονός που όχι μόνο θα λειτουργήσει ως τροχοπέδη στην ισχνή ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας αλλά θα οδηγήσει σε νέα ύφεση στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.


Στο κλίμα αυτό οι αγορές, δύσπιστες καθώς θα είναι απέναντι σε ευρώ και αμερικανικό δολάριο θα στραφούν στις νέες ανερχόμενες οικονομίες της Κίνας, της Ρωσίας και της Ινδίας. Οι τρείς αυτές χώρες που εσκεμμένα τις κρατούν έξω από την σκακιέρα της παγκόσμιας οικονομίας θα δώσουν διέξοδο στις αβέβαιες αγορές και θα θέσουν νέους όρους στο “σικέ” παιχνίδι. Το σενάριο αυτό είναι πέρα για πέρα εφιαλτικό για την Αμερική αλλά και τους ισχυρούς της Ευρώπης: Γαλλία και Γερμανία. Το ευρώ δεν θα είναι το μοναδικό στοιχείο που θα κλονιστεί. Υπό αμφισβήτηση θα τεθεί ολόκληρος ο θεσμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις Βόρειες και κεντρικές χώρες να ρίχνουν ευθύνες στον αποδυναμωμένο οικονομικά Νότο. Η διάσπαση θα είναι αναπόφευκτη και η ζύμωση νέων γεωπολιτικών σχηματισμών αναμενόμενη.


Όσο για την Ελλάδα, η δραχμή θα μας καταστήσει μία από τις φθηνότερες χώρες παγκοσμίως και το βιοτικό μας επίπεδο θα είναι πολύ χαμηλό, όχι όμως χαμηλότερο από όσο είναι τώρα και από όσο πρόκειται να γίνει με την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμού. Παρόλα αυτά, η ύπαρξη εθνικού νομίσματος θα μας δώσει την απαραίτητη ευελιξία που χρειαζόμαστε για την αναδιάρθρωση του χρέους και την ενίσχυση του Ανταγωνισμού και της ανάπτυξης με Πυλώνες τον τουρισμό και την γεωργία.


Οι σημερινές θυσίες των Ελλήνων, όπως αυτές απορρέουν από τους όρους των εκβιαστικών δανείων της Ευρώπης και του ΔΝΤ γίνονται προκειμένου να αποφευχθούν όλα τα παραπάνω. Οι εταίροι και «φίλοι» μας δεν ενδιαφέρονται να σώσουν εμάς αλλά εαυτούς! Η Ελλάδα αυτή την στιγμή θυσιάζεται ως ένας άλλος Άτλαντας που καλείται να σηκώσει στις πλάτες του το ετοιμόρροπο παγκόσμιο οικονομικό οικοδόμημα, οι θυσίες που μας ζητά τόσο η εγχώρια όσο και η ξένη πολιτική ηγεσία είναι θυσίες χωρίς αντίκρισμα για την χώρα μας, αλλά για την σωτηρία των δανειστών μας.
Η θυσία της χρεωκοπίας είναι η μόνη θυσία που θα πιάσει τόπο και αυτό οι δανειστές μας δεν το θέλουν. Για το λόγο αυτό η λύτρωση της Ελλάδας εμφανίζεται ως όλεθρος από τα μέσα, τους πολιτικούς, τους τεχνοκράτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...