Επιστολή Παπανδρέου προς Μπαρόζο

Με επιστολή που απέστειλε προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, τον ενημερώνει ότι το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε το Μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο.

Παράλληλα, ζητεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Δ.Ν.Τ. να κινήσουν τις διαδικασίες για τη συνέχιση της ομαλής χρηματοδότησης της χώρας μας.

Στην ίδια επιστολή, ο κ. Παπανδρέου προτείνει ακόμα την αναστολή, είτε προσωρινά είτε οριστικά, της εθνικής συμμετοχής στη χρηματοδότηση των ταμείων κοινοτικών πόρων για την περίοδο 2011-2013, για χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, όπως η Ελλάδα.

Τέλος, παραθέτει πέντε άξονες για το σχέδιο ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας μέσα από την απορρόφηση κοινοτικών πόρων, το οποίο, όπως αναφέρει, θα πρέπει να στοχεύει στην ενίσχυση της αναπτυξιακής δυναμικής και της υγιούς επιχειρηματικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...