Eθελοντές πυροσβέστες πληρώνουν απ'την τσέπη τους


Πλήγμα για το εθελοντικό πυροσβεστικό κίνημα στη Σάμο αποτελεί η απόφαση για αντικατάσταση όλων των αδειών κυκλοφορίας των 85 πυροσβεστικών οχημάτων που διαθέτει ο δήμος του νησιού.

Με την απόφαση αυτή, ο δήμος θα κληθεί να πληρώσει αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ, καθώς τα εθελοντικά οχήματα δεν θα μπορούν να τα οδηγήσουν οι οδηγοί-εθελοντές παρά μόνο χειριστές μηχανημάτων.

Με λίγα λόγια, όλος ο στόλος του εθελοντικού κινήματος θα παραμείνει ανενεργός σε περίπτωση πυρκαγιάς γιατί…θα πρέπει να πληρωθούν παράβολα για να αλλάξουν οι άδειες κυκλοφορίας. Το θέμα τέθηκε και από τον δήμαρχο Σάμου Στέλιο Θάνο και τον αντιδήμαρχο, υπεύθυνο για θέματα πυροπροστασίας, Γιώργο Στάντζο, στην πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου. Παρόλο που έχει ήδη αρχίσει η αντιπυρική περίοδος, απάντηση και λύση στο πρόβλημα δεν έχει υπάρξει.

Ακόμη, η ασφάλιση των εθελοντών δεν έχει γίνει ακόμη από την περιφέρεια, ενώ το κόστος συντήρησης των οχημάτων κάλυψε ο δήμος Σάμου. Το θέμα έφτασε ενημερωτικά στο Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο σκέφτεται να αντιδράσει έντονα, σε περίπτωση που το εθελοντικό κίνημα παραμείνει αβοήθητο σε θέματα εξοπλισμού από την πολιτεία. «Είναι καθαρά κοροϊδία» λένε οι εθελοντές «να είμαστε επί ποδός καθημερινά για την προστασία του περιβάλλοντος και να χρειάζεται να βάλουμε και χρήματα από την τσέπη μας».

Σε κάθε περίπτωση, ο δήμος θα ζητήσει και τη βοήθεια από την περιφέρεια και τον βουλευτή του νομού, για να δώσουν λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...