ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΑΔΑ ΓΙΑ ΣΥΛΛΗΨΗ ΣΠΕΙΡΑΣ ΠΟΥ "ΠΑΓΙΔΕΥΕ" ΑΤΜ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Πρώτες πρωινές ώρες της 16-6-2011 στο Ίλιον, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και απογευματινές ώρες της 19-6-2011 στη Γλυφάδα από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής και του Τ.Α. Γλυφάδας, συνελήφθησαν τέσσερις (4) αλλοδαποί, υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 23,29,31 και 61 ετών, μέλη εγκληματικής οργάνωσης η οποία προέβαινε σε παγίδευση ΑΤΜ τραπεζών με την μέθοδο «cash trapping» (τοποθέτηση τάπας στην έξοδο χρημάτων του ΑΤΜ ), κατηγορούμενοι για «Εγκληματική οργάνωση», « διακεκριμένες κλοπές και απάτες κατά συναυτουργία, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα», και παράβαση του Ν. «Περί προστασίας του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα».


Οι παραπάνω δράστες, νυκτερινές ώρες, παγίδευαν μηχανήματα αυτόματης ανάληψης, τοποθετώντας ειδικές μεταλλικές τάπες στις εξόδους χρημάτων, Α.Τ.Μ. Υποκαταστημάτων Τραπεζών , με αποτέλεσμα όταν οι πελάτες-θύματα προσπαθούσαν να κάνουν ανάληψη χρημάτων, να γίνεται κανονικά η συναλλαγή και η χρέωση του λογαριασμού τους, αλλά τα χρήματα της ανάληψης να μην εξέρχονται και οι πελάτες να μην τα λαμβάνουν. Κατόπιν οι δράστες που παρακολουθούσαν τη συναλλαγή, αφαιρούσαν τη μεταλλική τάπα και παραλάμβαναν αυτοί τα χρήματα.


Ο 29χρονος και ο 23χρονος συνελήφθησαν την ώρα που προσπαθούσαν να αποκολλήσουν από ΑΤΜ τράπεζας στο Ίλιον, μηχανισμό παγίδευσης ενώ ο 31χρονος την ώρα που αφαιρούσε χρήματα από ΑΤΜ Τράπεζας στη Γλυφάδα. Ο 61χρονος συνεργός του συνελήφθη μετά από αναζητήσεις.


Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

Δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.
Τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα.
Δύο (2) φορητές συσκευές πλοήγησης.
Τέσσερις (4) ταινίες διπλής επικόλλησης, δύο (2) σιδεροπρίονα, κατσαβίδια, κόλλες και λοιπά αντικείμενα χρήσιμα για την παγίδευση των ΑΤΜ.

Χρηματικό ποσό 300 ευρώ.
Δέκα (10) ζευγάρια γυαλιά ηλίου.


ενώ στο εσωτερικό του ΑΤΜ της Τράπεζας που βρίσκεται στο Ίλιον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :


Μία (1) μεταλλική λάμα επενδυμένη με ταινία διπλής επικόλλησης –μηχανισμό παγίδευσης (τάπα).
Χρηματικό ποσό των 700 ευρώ.



Από την προανάκριση-έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες είχαν παγιδεύσει συνολικά εννέα (9) μηχανήματα ΑΤΜ τραπεζών σε διάφορες περιοχές της Αττικής, με το συνολικό αφαιρεθέν ποσό να ανέρχεται στις 15.000 Ευρώ .
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...