Σφυροδρέπανο τέλος στην Ουκρανία. Στην Ελλάδα πότε;

Σύμφωνα με απόφαση του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ουκρανίας, απαγορεύθηκε η χρήση της κόκκινης σημαίας με το σφυροδρέπανο –η επίσημη σημαία της αλήστου μνήμης ΕΣΣΔ-, ακυρώνοντας έτσι έναν νόμο που είχε ψηφιστεί τον περασμένο Απρίλιο από την Ουκρανική Βουλή (Ράντα). Ο νόμος αυτός (της Βουλής), επέτρεπε να υψώνεται η σοβιετική σημαία σε κυβερνητικά κτίρια κατά τους επίσημους εορτασμούς (κυρίως στις εκδηλώσεις για την 9η Μαΐου, ημέρα της λεγόμενης «αντιφασιστικής νίκης» (νίκης των Αγγλο-αμερικανο-σοβιετικών συμμάχων στον Β’ Π.Π.).

Αφορμή για την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, στάθηκαν τα πρόσφατα μεγάλα επεισόδια, κυρίως στην πόλη Λβιβ (ή Λβώφ) της Δυτικής Ουκρανίας, το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου, καθώς ομάδες κατοίκων κατέβαζαν κι έκαιγαν τις σοβιετικές σημαίες από τα δημόσια κτίρια, καθώς θεωρούσαν πως ο σοβιετικός στρατός δεν απελευθέρωσε την περιοχή τους, αλλά ήταν στρατός κατοχής. Το Λβιβ είναι τρόπον τινά το μεγαλύτερο ιστορικά κέντρο του ουκρανικού εθνικισμού, κι είναι αλήθεια ότι πολλοί κάτοικοί του εξοντώθηκαν από τους κομμουνιστές, ενώ κι όσοι επέζησαν των σταλινικών διωγμών υπόφεραν τα πάνδεινα. Να προσθέσουμε, ότι ολόκληρη η περιοχή της Ουκρανίας υπέστη κατά την σταλινική περίοδο (1932-1933) γενοκτονία δια της προγραμματισμένης από το καθεστώς πείνας του λαού της, τα θύματα της οποίας υπερβαίνουν ίσως και τα 6 εκατομμύρια! Ο λόγος της γενοκτονίας, ήταν η σθεναρή αντίσταση που προέβαλαν οι Ουκρανοί αγρότες στην αρπαγή της περιουσίας και του μόχθου τους από τους φανατικούς σιωνιστές τυράννους του Κρεμλίνου («κολεκτιβοποίηση»). Ανάλογη γενοκτονία έγινε και εις βάρος των ρωσσικών πληθυσμών, κυρίως των αγροτικών περιοχών του Βόλγα και των Κοζάκων. Η φοβερή αυτή γενοκτονία του ουκρανικού λαού –και των άλλων- δεν έχει αναγνωρισθεί επισήμως, ούτε οι δράστες της έχουν τιμωρηθεί, καθότι άλλο ο «περιούσιος λαός» κι άλλο οι οποιοιδήποτε «γκόϊμ». Κι άλλο ο γερμανικός εθνικοσοσιαλισμός που πολέμησε τον διεθνή σιωνισμό, κι άλλο ο σοβιετικός κομμουνισμός που βγήκε –μαζί με τον δυτικό φιλελευθερισμό- μέσα από την σιωνιστική μήτρα.

Εν τέλει, στην πρώην σοβιετική Ουκρανία απαγορεύθηκε το σφυροδρέπανο. Στην Ελλάδα πότε επιτέλους θα απαγορευθεί;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...