Συριακός στρατός εισέβαλε στην πόλη Μπανιάς








Συριακός στρατός εισέβαλε στην πόλη Μπανιάς
Ο συριακός στρατός εισέβαλε σήμερα στην πόλη Μπανιάς ένα από τα προπύργια των αντικαθεστωτικών, στη βορειοδυτική Συρία.
Τα άρματα μάχης εισέβαλαν νωρίς το πρωί στην πόλη με κατεύθυνση τις νότιες συνοικίες, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι οι διαδηλωτές, δήλωσαν υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τη Λευκωσία.Οι κάτοικοι σχημάτισαν ανθρώπινες ασπίδες για να εμποδίσουν τα άρματα μάχης να πλησιάσουν τις συνοικίες αυτές, διευκρίνισαν οι ίδιες πηγές και πρόσθεσαν πως οι επικοινωνίες και η ηλεκτροδότηση της πόλης έχουν διακοπεί.
Στο μεταξύ, άρματα μάχης έχουν περικυκλώσει και το χωριό Μπάιντα κοντά στην Μπανιάς, πρόσθεσαν οι πηγές αυτές.
Tην ίδια ώρα, στους 26 ανέρχονται οι νεκροί, από την πλευρά των διαδηλωτών, κατά τις συγκρούσεις με τις συριακές δυνάμεις ασφαλείας στις πόλεις Χομς, Χάμα και Τζάμπλα, την Παρασκευή, όπως έγινε γνωστό από ακτιβιστές.
Δεκαέξι άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Χομς όταν οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον του πλήθους που διαδήλωνε στην Μπαμπ Ντρέιμπ, στο κέντρο της πόλης.
Άλλοι έξι διαδηλωτές σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας τη Χάμα, που απέχει 210 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Δαμασκό και άλλοι δύο στην Τζάμπλα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στη Λαττάκεια σκοτώθηκε ένας διαδηλωτής και τραυματίστηκαν άλλοι τρεις. Οι ακτιβιστές δεν διευκρίνισαν πού και πότε σκοτώθηκε ο 26ος διαδηλωτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...