Ένας Σισέ μετράει τ’ άστρα!

Δύο γκολ του μεγαλύτερου αστεριού που κυκλοφορεί στα μέρη μας έδειξαν το δρόμο για εκείνα του Champions League. Ο Τζιμπρίλ Σισέ πήρε από το χέρι τον Παναθηναϊκό και τον οδήγησε -χτυπώντας στο 58’ και το 67’- στο 2-0 επί της ελλιπούς ΑΕΚ και παράλληλα, στην πρώτη θέση των πλέι οφ και τα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ανεξάρτητα από την τύχη της ένστασης που έχει υποβάλει η «Ένωση».

Πλέον, δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα στην τελική βαθμολογία. Οριστικά ΑΕΚ ως Κυπελλούχος και ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός Βόλου θα είναι στο Europa League, με μοναδική παρηγοριά για τους «κιτρινόμαυρους» το γεγονός πως παίρνουν το πιο καλό από τα εισιτήρια.

Διαβάστε εδώ τις θέσεις εκκίνησης των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη.

Ο Παναθηναϊκός παρά το πολύ άσχημο ξεκίνημα, κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και να πάρει για άλλη μια φορά (την τρίτη σε ισάριθμες περιπτώσεις) την πρώτη θέση στα πλέι οφ. Έτσι, το «τριφύλλι» θα πάρει το καλοκαίρι την ευκαιρία του για πρόκριση στους ομίλους του Champions League, όμως για να έχει ρεαλιστικές ελπίδες, μάλλον θα χρειαστεί να βρει τρόπους για να διατηρήσει στο ρόστερ τους τ’ αστέρια που του ‘δειξαν το δρόμο για τα’ αστέρια…

Η βαθμολογία

Παναθηναϊκός 13 (9-5)
ΠΑΟΚ 12 (11-7)
ΑΕΚ 8 (6-6)
Ολυμπιακός Βόλου 6 (5-12)



Δυο ομάδες που βάδισαν μέσα στη χρονιά με πολλά και σοβαρά προβλήματα, δεν θα μπορούσαν παρά να την ολοκληρώσουν με αντίστοιχο τρόπο. Τα απρόοπτα της τελευταίας στιγμής τους ξαναχτύπησαν την πόρτα και είχαν ως αποτέλεσμα Ντρπιτς από τη μία πλευρά και Κοτσόλης από την άλλη, να βρουν θέση στις αρχικές ενδεκάδες.
Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, η εμφάνιση των δύο –ειδικά στην αρχή του ματς- ήταν το ίδιο αποκαρδιωτική με τις άδειες κερκίδες του ΟΑΚΑ. Πολλά λάθη που οδηγούσαν σε ατελείς προσπάθειες και χτυπητές αδυναμίες στο δημιουργικό κομμάτι, συνέθεσαν το πρώτο εικοσάλεπτο του ματς.

Σταδιακά, οι «πράσινοι» έδειξαν να παίρνουν τα ηνία του αγώνα και να δημιουργούν κινδύνους από τον άξονα, χάρη στον ιδιαίτερα δραστήριο Σωτήρη Νίνη, μιας και στα άκρα κυρίως ο Καράμπελας (αν και αγωνίστηκε δεξιά, δημιούργησε άλυτα προβλήματα στον Λέτο). Κορυφαία στιγμή για τους τυπικά φιλοξενούμενους, το δοκάρι του Κατσουράνη (με συμμετοχή και του Σάχα) στο 29’. Σε ακόμη μια-δυο καλές ευκαιρίες με τους Σισέ και Νίνη κι ένα σόλο του Λέτο, που εξουδετέρωσε και πάλι ο Αργεντινός τερματοφύλακας, εξαντλήθηκε η επιθετικότητα του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ να έχει να αντιπαραθέσει μόνο μια φάση, όταν ο Λαγός βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά δεν πρόλαβε να βρει μπάλα.

Οι πολλές και σημαντικές απουσίες της αποδεκατισμένης ΑΕΚ δεν της επέτρεψαν να κάνει κάτι παραπάνω ούτε στο δεύτερο μέρος, αφού η αναγκαστικά πειραματική ενδεκάδα που κατέβασε ο Χιμένεθ ήταν περιορισμένων δυνατοτήτων. Ακόμη κι έτσι για να πάρει ο Παναθηναϊκός τη νίκη και μέσω αυτής την πρόκριση για τα προκριματικά του Champions League, έπρεπε να μιλήσει ο άνθρωπος που τα τελευταία δύο χρόνια έχει μετατρέψει σε προσωπική του υπόθεση τα γκολ του «τριφυλλιού».

Ο Τζιμπρίλ Σισέ χτύπησε δις (58’, 67’) εκμεταλλευόμενος… φεστιβάλ λαθών στο πρώτο και σέντρα του Καραγκούνη στο δεύτερο, έκανε το τελικό 2-0 και κάπου εκεί άρχισαν να φαίνονται τα αστεράκια του Champions League για τους «πράσινους». Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια, αν όχι να αυξήσει, τουλάχιστον να διατηρήσει ο Παναθηναϊκός στις τάξεις του τα αστέρια που του ‘δειξαν το… δρόμο για τα’ αστέρια και τα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το φιλμ του αγώνα



ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καράμπελας, Ματέος, Ντρπιτς, Νταντόμο, Γκέντσογλου (62’ Κλωναρίδης), Λαγός (78’ Γκερέιρο), Μάκος, Καφές (71’ Έντερ), Σκόκο, Μπαχά

Στον πάγκο: Αραμπατζής, Αργυρίου, Μπερνς, Νικόλτσης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Κοτσόλης, Καντέ, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Βύντρα (46’ Χριστοδουλόπουλος), Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης, Μαρίνος, Λέτο, Νίνης (62’ Καραγκούνης), Σισέ

Στον πάγκο: Καρνέζης, Ιωαννίδης, Γκαρσία, Σιμάο, Πετρόπουλος

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τριτσώνης (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Ακρίβος (Αθηνών), Ευθυμιάδης (Πιερίας)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ

Νικόλας Ακτύπης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...