Κέιτ Μίντλετον: Mία θνητή στο παλάτι του Μπάκινχαμ


Κέιτ Μίντλετον: Mία θνητή στο παλάτι του Μπάκινχαμ
Όταν η Κέιτ Μίντλετον επέλεγε ένα τριαντάφυλλο ως ένα από τα τέσσερα λουλούδια με συμβολισμό που θα στολίζουν την γαμήλια τούρτα, ίσως και να της είχε περάσει από το μυαλό ότι την έχουν αποκαλέσει πολλές φορές "Ρόδο της Αγγλίας Χωρίς Τίτλο".
Πολύ μελάνι έχει ήδη χυθεί για τη μη αριστοκρατική καταγωγή της μέλλουσας βασιλικής συζύγου, που όπως προβλέπουν πολλοί, θα μπορούσε όντως να γίνει η αυριανή "πριγκίπισσα του βρετανικού λαού", ρόλο που είχε η αείμνηστη Νταϊάνα.
Στις 16 Νοεμβρίου, όταν ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Μίντλετον ανακοίνωσαν τον αρραβώνα τους, οι περισσότεροι Βρετανοί, αλλά και οι πολίτες άλλων χωρών, άκουγαν για πρώτη φορά την 29χρονη να μιλά δημοσίως.
Κι αν κρίνει κανείς από την άνοδο των ποσοστών δημοτικότητάς της έκτοτε, τους άρεσε και αυτό που είδαν και αυτό που άκουσαν: ένα χαλαρό, προσγειωμένο, κορίτσι μεσοαστικής οικογένειας με πολύ φυσική γοητεία και λίγα εμφανή μειονεκτήματα.
Η Μίντλετον, η οποία καυχιέται για την καταγωγή της- έναν συνδυασμό μεσαίας και εργατικής τάξης- προέρχεται από οικογένεια δικηγόρων και γαιοκτημόνων, από την πλευρά του πατέρα της, και κρεοπωλών, ανθρακωρύχων, γυψαδόρων και υπηρετών από την πλευρά της μητέρας της.
Ωστόσο, οι γενεαλόγοι διαπίστωσαν ότι η Κέιτ έχει μακρινή συγγένεια με τον μέλλοντα σύζυγό της και ότι το ζευγάρι είναι 15α ξαδέλφια, που συνδέονται μέσω μίας οικογένειας του 16ου αιώνα, απόγονους του Εδουάρδου του III.
"Η Κέιτ δεν είναι αριστοκράτισσα με κανέναν τρόπο. Μόνο και μόνο επειδή είσαι απόγονος του Εδουάρδου του III, δεν σημαίνει ότι είσαι αριστοκράτης," σχολιάζει ο Μόρις Μπίρμπριερ, ένας εκ των εκδοτών του Debrett's Peerage & Baronetage.
"Φαίνεται ότι η Κάθριν Μίντλετον είναι απολύτως Αγγλίδα, εκτός από έναν δεσμό με την Γαλλία και από έναν σκωτσέζο πρόγονο, είναι πράγματι ένα αγγλικό ρόδο", λέει ο ίδιος.
Θα γίνει όμως η Κέιτ η νέα Νταϊάνα;
"Έβγαλε στην επιφάνεια πολλά αισθήματα που έτρεφε ο λαός για την Νταϊάνα μετά το 1981", λέει η Ρέιτσελ Τζόνσον, διευθύντρια του περιοδικού The Lady.
Όμως σε αντίθεση με την Νταϊάνα, που προερχόταν από μία γνωστή αριστοκρατική οικογένεια, η Μίντλετον είναι "μεσοαστή" και "πολύ έξυπνη" για να επιτρέψει να την καταδιώκουν τα μίντια με τον τρόπο που συνέβη στην περίπτωση της Νταϊάνα.
Οι βασιλικοί παρατηρητές έχουν σχολιάσει θετικά τις ελάχιστες δημόσιες εμφανίσεις της Κέιτ πριν από το γάμο, εξαίροντας την "φυσικότητά" της και το "ανεπιτήδευτο" στυλ της.
"Χειρίζεται πολύ καλά τα πλήθη", σχολίασε ο βασιλικός ρεπόρτερ του BBC.
Έχει επίσης αναφερθεί ότι η Κέιτ, σε αντίθεση με την Νταϊάνα, προέρχεται από μία ασφαλή και χαρούμενη οικογένεια - το μεγαλύτερο από τρία παιδιά γονέων που είναι ακόμα μαζί μετά από 30 χρόνια.
Η Κάθριν Ελίζαμπεθ Μίντλετον γεννήθηκε στο μαιευτήριο Royal Berkshire, στο Ρέντινγκ, κοντά στο Λονδίνο, στις 9 Ιανουαρίου του 1982.
Τον Μάϊο του 1984, σε ηλικία δύο ετών, η Κέιτ μετεγκαταστάθηκε με τους γονείς της στο Αμάν της Ιορδανίας, όπου ο πατέρας της εργάστηκε επί σχεδόν τρία χρόνια κι εκείνη πήγε σε βρεφονηπιακό σταθμό.
Στη Βρετανία σπούδασε στο κολλέγιο Malborough στο Γουϊλτσαϊρ Χημεία, Βιολογία και Τέχνες "διαπρέποντας σε όλα τα αντικείμενα σπουδών" της, σύμφωνα με πρώην καθηγητές της.
Αποφοιτώντας πήγε στην Φλορεντία, όπου παρακολούθησε μαθήματα τέχνης, βοηθούσε τα πληρώματα σκαφών που συμμετείχαν σε διαγωνισμό ιστιοπλοϊας και συμμετείχε σε αναπτυξιακό πρόγραμμα για νέους στη Χιλή - το ίδιο που είχε παρακολουθήσει και ο Ουίλιαμ λίγους μήνες νωρίτερα.
Το 2001 η Κέιτ γράφτηκε στο πανεπιστήμιο Σεντ Άντριους της Σκοτίας, όπου έναν χρόνο αργότερα γνώρισε τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και αποφοίτησε το 2005 με πτυχίο στην Ιστορία της Τέχνης.
Από τότε που αποφοίτησε, περίμενε τον πρίγκιπά της, γι αυτό και την αποκαλούν "Waity Katie" (Η Κέιτ που περιμένει) και εργάστηκε με μερική απασχόληση στην αλυσίδα καταστημάτων ειδών ένδυσης Jigsaw και αργότερα στην εταιρία των γονέων της Party Pieces.
Τα χόμπι της είναι το περπάτημα, το τέννις, η κολύμβηση, η ιστιοπλοιϊα και οι τέχνες, συμπεριλαμβανομένης της ζωγραφικής και της φωτογραφίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...