Kύπρος: Nομικά μέτρα παίρνει το υπουργείο Συγκοινωνιών εναντίον αεροπορικής εταιρείας


Kύπρος: Nομικά μέτρα παίρνει το υπουργείο Συγκοινωνιών εναντίον αεροπορικής εταιρείας
Στη λήψη νομικών μέτρων εναντίον της τουρκικής αεροπορικής εταιρείας "Σκάι", ιδιωτικών συμφερόντων, η οποία έχει εγκαινιάσει παράνομες πτήσεις προς την κατεχόμενη Κύπρο, προσανατολίζεται το υπουργείο Συγκοινωνιών.
Ο γενικός διευθυντής του υπουργείου, Μάκης Κωνσταντινίδης, δήλωσε ότι τουρκικές αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες χρησιμοποιούν το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, δεν θα συνεχίσουν ανενόχλητες τις πτήσεις τους.

"Νομίζουν ότι με το να πραγματοποιούν σύντομη προσγείωση στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης ή της Αττάλειας, μας αφαιρούν το δικαίωμα να κινηθούμε νομικά εναντίον τους", δήλωσε ο κ. Κωνσταντινίδης.
Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, η εταιρεία "Σκάι" θα πραγματοποιεί ναυλωμένες πτήσεις και θα μεταφέρει στα κατεχόμενα, τουρίστες από την Πολωνία, την Ολλανδία και τη Γερμανία.
Με την πρώτη πτήση έφθασαν παράνομα στο κατεχόμενο αεροδρόμιο Τύμπου 162 Γερμανοί τουρίστες μέσω του ταξιδιωτικού γραφείου "Νόρθερν", το οποίο είναι συνιδιοκτησίας Τούρκων και Βρετανών και δραστηριοποιείται στην Τουρκία.
Το αεροπλάνο που τους μετέφερε προσγειώθηκε ενδιάμεσα στην Κωνσταντινούπολη για λίγα λεπτά, προκειμένου να παρακάμψει την απαγόρευση της χρήσης του κατεχόμενου αεροδρομίου της Τύμπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...