Η Ρωσία δεν θα ζητήσει σύγκληση του ΣΑ του ΟΗΕ για τη Λιβύη
Η Ρωσία δεν σχεδιάζει να ζητήσει επείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για να συζητηθεί "η δυτική επίθεση στη Λιβύη", δήλωσε αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου ειδήσεων Itar-TASS.
Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν επέκρινε τις δυτικές χώρες που έχουν επιβάλει ζώνη αεροπορικού αποκλεισμού στον εναέριο χώρο της Λιβύης και δήλωσε ότι έχουν υπερβεί τα όρια της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που έχει θέσει ως στόχο την προστασία των αμάχων.
Η Λιβύη απηύθυνε την Τρίτη έκκληση προς τη Μόσχα να ζητήσει την επείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας, αλλά ο υφυπουργός Εξωτερικών Γκενάντι Γκατίλοφ δήλωσε σαφώς ότι "δεν σχεδιάζεται επείγουσα συνάντηση του Συμβουλίου Ασφαλείας".
Η Ρωσία, η οποία έχει δικαίωμα αρνησικυρίας στις αποφάσεις του Συμβουλίου ως μόνιμο μέλος, απέσχε της ψηφοφορίας για την απόφαση που επιτρέπει τη χρήση στρατιωτικής βίας στη Λιβύη για την προστασία των αμάχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...