Αθωώθηκε ο Ε. Καλούσης

Αθωώθηκε ο Ε. Καλούσης
Ο Άρειος Πάγος αναίρεσε απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών με την οποία είχε καταδικαστεί ο πρώην πρόεδρος Πρωτοδικών Ευάγγελος Καλούσης σε φυλάκιση δύο ετών και χρηματική ποινή 2.000 ευρώ για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες».
Οι αρεοπαγίτες έκριναν με την υπ’ αριθμ. 438/2011 ότι, η καταδικαστική απόφαση είναι ασαφής, ελλιπής, τυπική και δεν έχει την ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία όπως απαιτεί το Σύνταγμα, και για το λόγο αυτό αναίρεσαν την εφετειακή απόφαση.

Παράλληλα, οι δικαστές αποφάνθηκαν ότι η καταδικαστική απόφαση δεν αναφέρει τα πραγματικά περιστατικά που θεμελιώνουν ότι ο Ευάγγελος Καλούσης είχε πρόθεση (άμεσο δόλο).
Να διευκρινιστεί ότι ο κρατούμενος Ευάγγ. Καλούσης έχει εξαγοράσει την ποινή του για την υπόθεση της ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες» και μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου πρέπει να του επιστραφεί το ποσό που κατέβαλε για τη μετατροπή της ποινής σε χρηματική.
Υπενθυμίζεται ότι ο Καλούσης τον Δεκέμβριο του 2010 καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών σε κάθειρξη 12 ετών για τη συμμετοχή του στο παραδικαστικό κύκλωμα.
Συγκεκριμένα, ο πρώην δικαστικός βαρύνεται με τις κατηγορίες της κατάχρησης εξουσίας, νομιμοποίησης από παράνομη δράση, όπως και με άλλα αδικήματα που σχετίζονται με χρηματισμό, προκειμένου να παρέχει ευνοϊκό αποτέλεσμα σε ποινικές υποθέσεις που χειριζόταν μαζί με την πρώην ανακρίτρια Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΗ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΗ ΚΑΙ ΣΑΝ ΔΙΚΑΣΤΗΣ; ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΑΦΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ......ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ ΑΘΩΩΣΗ......ΔΗΛΑΔΗ Ο ΛΙΝΟΣ ΕΙΧΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΑΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΙΣΑΧΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΤΟΥ............

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...