Συρία: Διαμαρτυρία γένους θηλυκού

Συρία: Διαμαρτυρία γένους θηλυκού
Περισσότερες από 1.000 γυναίκες πραγματοποίησαν σήμερα διαδήλωση διαμαρτυρίας στην πόλη της Συρίας, Μπανιάς, σε μία αποκλειστικά γυναικεία πορεία υπέρ της δημοκρατίας, σύμφωνα με εργαζόμενο σε ανθρωπιστική οργάνωση.

"Όχι Σουνίτες, όχι Αλεβίτες. Ελευθερία είναι αυτό που θέλουμε όλοι", φώναζαν οι γυναίκες, σύμφωνα με τον ίδιο άνθρωπο στην πόλη αυτή, όπου σημειώνονται εθνοτικές συγκρούσεις ανάμεσα στους σουνίτες κατοίκους-την πλειοψηφία- και τους αλεβίτες.
Ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ θα απευθύνει ομιλία σήμερα προς την κυβέρνηση που διόρισε την περασμένη εβδομάδα, μετέδωσε νωρίτερα το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων, μία ημέρα μετά την εντατικοποίηση των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας.
Την ομιλία θα μεταδώσει η κρατική τηλεόραση στις 18.00 ώρα Ελλάδος.
Ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι ο πρόεδρος θα πρέπει να αποφυλακίσει όλους τους πολιτικούς κρατούμενους και να επιτρέψει την διεξαγωγή των ειρηνικών διαδηλώσεων για να δείξει ότι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις. Διαφορετικά θα διακινδυνεύσει εντονότερες διαμαρτυρίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...