ΟΑΕΕ: Αναστολή της σύνταξης σε όσους δεν έχουν απογραφεί

ΟΑΕΕ: Αναστολή της σύνταξης σε όσους δεν έχουν απογραφεί
Σε αναστολή της καταβολής των συντάξεων σε όσους δικαιούχους δεν έχουν απογραφεί προχωρά από την 1η Μαΐου ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών.
Οι συνταξιούχοι θα μπορούν και αυτή την εβδομάδα να απογραφούν σε τράπεζα της επιλογής τους, συμπληρώνοντας τα ειδικά έντυπα που έχουν σταλεί από τον Οργανισμό.
Ο ΟΑΕΕ, έχει προχωρήσει από την 1η Νοεμβρίου του 2011, στην αλλαγή του τρόπου πληρωμής των συντάξεων και πλέον η σύνταξη πιστώνεται αποκλειστικά σε Τραπεζικό λογαριασμό, στην Τράπεζα επιλογής του δικαιούχου.
Οι συνταξιούχοι του Οργανισμού, θα έπρεπε να έχουν απογραφεί από τις 15-10-2010, όμως παρά τις παρατάσεις που έχουν δοθεί 3.500 συνταξιούχοι δεν έχουν ανταποκριθεί στην διαδικασία. Αξίζει να σημειωθεί, ότι περί τους 4.000 συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ, είναι σήμερα άνω των 80 ετών και λαμβάνουν τη σύνταξη μέσω πληρεξουσίου.
Το σύστημα της απογραφής των συνταξιούχων και της καταβολής των συντάξεων μέσω των 26 τραπεζών που συμμετέχουν στο Διατραπεζικό σύστημα DIAS, εφαρμόζεται σταδιακά σε όλα τα ασφαλιστικά Ταμεία και θα ολοκληρωθεί με την ηλεκτρονική διασύνδεση των Ταμείων, τη δημιουργία ενιαίου μητρώου συνταξιούχων και τον κεντρικό έλεγχο της καταβολής των συντάξεων.
Μέσω της εφαρμογής του συστήματος, το Υπουργείο Εργασίας στοχεύει στον εντοπισμό συνταξιούχων που έχουν αποβιώσει αλλά οι συντάξεις εξακολουθούν να εισπράττονται με αποτέλεσμα την απώλεια μεγάλων ποσών για τα Ασφαλιστικά Ταμεία.
Ήδη σε έλεγχο ο οποίος διεξήχθη σε 38 υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από 1.660 υπερήλικες συνταξιούχους του Ιδρύματος, οι 244 είχαν αποβιώσει χωρίς να έχει δηλωθεί ενώ σε 13 περιπτώσεις, υπήρξε άρνηση επιστροφής των ποσών που εισπράττονταν μετά θάνατο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...