ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αστυνομική επιχείρηση για διακίνηση-κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, μέσω του διαδικτύου με κωδική ονομασία lightning .
Από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδιασμού για την πάταξη του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων, σχηματίσθηκε δικογραφία, σε βάρος τεσσάρων (4) ημεδαπών, για «ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΗΘΕΙΑ». Συνελήφθησαν τρείς (3) ενώ αναζητείται ο τέταρτος.


Μετά από παγκόσμια ψηφιακή έρευνα στο διαδίκτυο, που διενεργήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω του ειδικού προγράμματος διαδικτυακής έρευνας TLO και διήρκησε πέραν των δύο μηνών, διαπιστώθηκε η ύπαρξη ηλεκτρονικών ιχνών Ελλήνων χρηστών Ίντερνετ, σε on line διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας.


Από την ψηφιακή ανάλυση, η οποία πραγματοποιήθηκε στα προαναφερθέντα ηλεκτρονικά ίχνη, ταυτοποιήθηκαν ψηφιακά τέσσερις (4) χρήστες Ίντερνετ, από τις πόλεις της Αθήνας και των Χανίων, να διακινούν στο διαδίκτυο, υλικό παιδικής πορνογραφίας..


Κατόπιν των ανωτέρω και ύστερα από προγενέστερη ενημέρωση των Εισαγγελικών Αρχών, κλιμάκια Αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετέβησαν στις ανωτέρω πόλεις, όπου διενήργησαν έρευνες, από τις οποίες προέκυψαν ότι οι κατηγορούμενοι κατείχαν και διακινούσαν υλικό πορνογραφίας ανηλίκων. Οι εμπλεκόμενοι χρήστες είχαν ενεργοποιήσει ειδικό πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων ( peer-to-peer) και «κατέβαζαν» υλικό παιδικής πορνογραφίας, από άλλους παιδόφιλους που βρίσκονταν σε διάφορα χώρες.


Κατασχέθηκαν οκτώ (8) σκληροί δίσκοι Η/Υ, τέσσερις (4) φορητοί Η/Υ, που περιείχαν υλικό παιδικής πορνογραφίας, οι οποίοι θα εξετασθούν ψηφιακά από τα εργαστήρια της Δ.Ε.Ε. για να διαπιστωθεί εάν οι εμπλεκόμενοι συνεργάζονταν μεταξύ τους ή με άλλους χρήστες του Ίντερνετ με σκοπό την ανταλλαγή και την διακίνηση αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων. Ο συνολικός αποθηκευτικός χώρος των δίσκων των κατασχεμένων ηλεκτρονικών συσκευών ανέρχεται στα 3.000 GB.


Σε βάρος του κατηγορουμένου από τα Χανιά είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψής από το 27ο Τακτικό Ανακριτικό Τμήμα Αθηνών, για «Αποπλάνηση ανηλίκων κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση».


Οι έρευνες συνεχίζονται για την πλήρη διερεύνηση των υπολειπομένων ηλεκτρονικών ιχνών.


Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον των Εισαγγελικών Αρχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...