Αντικυβερνητική διαδήλωση στην Κροατία

Αντικυβερνητική διαδήλωση στην Κροατία

Με χειροπέδες 14 διαδηλωτές

Στη σύλληψη 14 διαδηλωτών, με την κατηγορία της διατάραξης της κοινής ειρήνης, προχώρησαν οι κροατικές αστυνομικές δυνάμεις στη διάρκεια της χθεσινής αντικυβερνητικής συγκέντρωσης στο Ζάγκρεμπ. Οι δύο από τους συλληφθέντες εμπόδισαν την έξοδο μελών της κυβερνώσας Κροατικής Δημοκρατικής Ένωσης (HDZ) από κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, όπου διεξαγόταν κομματική εκδήλωση.
Όταν οι αστυνομικές αρχές τους συνέλαβαν, 12 διαδηλωτές κάθισαν στο έδαφος, μπροστά από το αστυνομικό όχημα, στο οποίο οδηγήθηκαν οι συλληφθέντες και εμπόδιζαν τη διέλευσή του. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν και τους 12 διαδηλωτές.
Η κατά τ’ άλλα ειρηνική αντικυβερνητική διαδήλωση διοργανώθηκε στην Πλατεία Ανθέων και στη συνέχεια εξελίχθηκε σε λογομαχία μεταξύ των διαδηλωτών και μελών του κυβερνώντος κόμματος.
Περίπου 50 διαδηλωτές μετέβησαν έξω από το ξενοδοχείο και φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης, όπως «Λεηλατήσατε τη χώρα», «Κλέφτες», «Μαφία» ζητώντας την παραίτηση της πρωθυπουργού, Γιάντρανκα Κόσορ.
Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Ζάγκρεμπ και σε άλλες πόλεις της Κροατίας διοργανώνονται μέρα παρά μέρα στο Ζάγκρεμπ και σε άλλες πόλεις, μέσω του Facebook, με αίτημα την απομάκρυνση της κυβέρνησης.
Ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός HRT της Κροατίας μετέδωσε ότι μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο διοργανωτής των διαδηλώσεων Ίβαν Πέρναρ.
Νέα διαδήλωση στο Ζάγκρεμπ θα πραγματοποιηθεί αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...