Η αστυνομία διέλυσε με πλαστικές σφαίρες διαδηλωτές

Η αστυνομία διέλυσε με πλαστικές σφαίρες διαδηλωτές

Έκρυθμη η κατάσταση στη Νότιο Αφρική

Η αστυνομία της Νότιας Αφρικής χρησιμοποίησε σήμερα πλαστικές σφαίρες εναντίον διαδηλωτών από έναν αυτοσχέδιο καταυλισμό στα περίχωρα του Γιοχάνεσμπουργκ, οι οποίοι ζητούσαν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Οι διαδηλώσεις στον καταυλισμό Ζάντσπρουιτ πραγματοποιούνται λιγότερο από δύο μήνες πριν τις τοπικές εκλογές και καταδεικνύουν τη δυσαρέσκεια των μαύρων ψηφοφόρων προς το κυβερνών Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο (ANC).
Όπως και σε άλλους αυτοσχέδιους καταυλισμούς γύρω από το Γιοχάνεσμπουργκ, οι κάτοικοι του Ζάντσπρουιτ ζουν σε άθλιες συνθήκες, με κοινές τουαλέτες και βρύσες για τρεχούμενο νερό και με λίγες ώρες ή και καθόλου ηλεκτρικό.
Σε σκηνές που θύμιζαν την εποχή του Απαρτχάιντ διαδηλωτές και αστυνομία συγκρούονταν στους δρόμους. Οι διαδηλωτές έστησαν οδοφράγματα με λάστιχα τα οποία πυρπόλησαν και πέταξαν πέτρες στην αστυνομία η οποία απάντησε με πλαστικές σφαίρες.
Τις τελευταίες εβδομάδες σε πέντε από τις εννέα επαρχίες της Νότιας Αφρικής έχουν πραγματοποιηθεί παρόμοιες διαδηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...