Η Λιβύη θυμίζει Ιράκ στους Βρετανούς

Η Λιβύη θυμίζει Ιράκ στους Βρετανούς
Επτά στους 10 Βρετανούς πολίτες ανησυχούν ότι η στρατιωτική δράση στη Λιβύη ενδέχεται να έχει ως αποτέλεσμα ένα μακρόχρονο πόλεμο τύπου Ιράκ, κατέδειξε μια δημοσκόπηση στη Βρετανία που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, ενώ σχεδόν οι μισοί λένε ότι η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κάμερον δε θα έπρεπε να επέμβει στρατιωτικά.

Η δημοσκόπηση της εταιρίας ComRes που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Independent καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το 47% των πολιτών θεωρούν ότι η κυβέρνηση έσφαλλε όταν αποφάσισε να εξαπολύσει αεροπορικές επιδρομές εναντίον των δυνάμεων του Μουάμαρ Καντάφι, ενώ το 43% των ερωτηθέντων εγκρίνει την απόφαση.
Δημοσκόπηση των ComRes/ITN που είχε διεξαχθεί μόλις πριν από μια εβδομάδα είχε καταδείξει αντίθετα πως το 43% των πολιτών διαφωνούσαν με την ανάληψη στρατιωτικής δράσης. Τα νέα στοιχεία οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η αντίθεση του λαού της Βρετανίας στη συμμετοχή της χώρας στη λιβυκή σύρραξη αυξάνεται.
Η δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα καταδεικνύει πως το 71% όσων ερωτήθηκαν φοβούνται ότι η επέμβαση θα μπορούσε να παραταθεί επί μακρόν, παρά την επιμονή του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον ότι η Λιβύη "δεν είναι άλλο ένα Ιράκ".
Οι απαντήσεις όσων ερωτήθηκαν διχάστηκαν βάσει των πολιτικών τοποθετήσεών τους. Η πλειοψηφία (58%) των ψηφοφόρων των Συντηρητικών, του μεγαλύτερου κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού, τάχθηκαν υπέρ της στρατιωτικής επέμβασης. Ωστόσο το ποσοστό ήταν 45% στις τάξεις των υποστηρικτών των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, του μικρότερου κόμματος της συμπολίτευσης, και 46% στις τάξεις των υποστηρικτών των Εργατικών.
Η έρευνα της ComRes έγινε με την μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων σε τυχαίο δείγμα 1.000 Βρετανών ψηφοφόρων μεταξύ 25ης Μαρτίου και 27ης Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...