Το αντίδοτο στην απόφαση του ΕΟΦ

Το αντίδοτο στην απόφαση του ΕΟΦ 

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφεύγει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκάριων

Αντίδοτο στην απόφαση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων με την οποία απαγορεύθηκε η εξαγωγή και η διακίνηση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης 28 φαρμάκων ευρείας κυκλοφορίας, αναζητούν με την προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας τα μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκάριων . Με την προσφυγή τους ζητούν να ακυρωθεί η επίμαχη απόφαση υποστηρίζοντας ότι η αρμοδιότητα για το διακανονισμό ενός τέτοιου θέματος άπτεται των καθηκόντων του υπουργείου Υγείας.
Για την απαγόρευση εξαγωγής φαρμάκων, ο ΕΟΦ επικαλέστηκε την προστασία της δημόσιας υγείας λόγω ελλείψεως στην αγορά συγκεκριμένων φαρμάκων, χωρίς ωστόσο να καθορίζει το χρόνο της απαγόρευσης.
Επιπρόσθετα, υπογραμμίζεται στην προσφυγή ότι με την απαγόρευση εξαγωγής φαρμάκων παραβιάζεται η Ευρωπαϊκή νομοθεσία και η οικονομική ελευθερία των ιδιοκτητών φαρμακαποθηκών, όπως αυτή κατοχυρώνεται από το άρθρο 5 του Συντάγματος, ενώ παραβιάζεται και η συνταγματική αρχή της αναλογικότητας.
Τέλος, ο Σύλλογος χαρακτηρίζει προσχηματική από την πλευρά του ΕΟΦ τα περί έλλειψης και πολύ περισσότερο σε σημείο που να κινδυνεύει η δημόσια υγεία. Η δημόσια υγεία δεν μπορεί να κινδυνεύει, σημειώνει ο Σύλλογος, καθώς υπάρχουν και τα «γενόσημα» φάρμακα, τα οποία είναι νόμιμα αδειοδοτηθέντα και φθηνότερα των επωνύμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...