O ΠΟΦΥΖΩ ζητεί να δοθεί τέλος στο κυνήγι

Τη διαμαρτυρία του για τα θύματα της κυνηγετικής περιόδου, η οποία ολοκληρώνεται αύριο, εκφράζει ο σύλλογος ΠΟΦΥΖΩ (πολίτες για τα δικαιώματα της φύσης και της ζωής) μέσω δελτίου τύπου στο οποίο καταδικάζει τους «τουφεκιοφόρους που έριξαν σκάγια και θέρισαν ζωές».
«Οι τουφεκιοφόροι μας είναι δύο ειδών: οι κακοί που σκοτώνουν τα κόκκινα ελάφια της Ροδόπης, τα οποία θεωρούνται ακριβοί και εκλεκτοί μεζέδες και άμα λάχει πυροβολούν και καμιά αρκούδα για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι τους και οι καλοί που σκοτώνουν ό,τι επιτρέπεται δια νόμου να σκοτωθεί. Με εκατόμβες προσπαθούν να εξευμενίσουν τη φύση ως σύγχρονοι παγανιστές και όσα δεν σκοτώνονται τα στέλνουν στα κέντρα περίθαλψης για να έχουν πάντα να σκοτώνουν» αναφέρει χαρακτηριστικά η πρόεδρος του συλλόγου Ρόζα Μινακούλη.
Στη συνέχεια, ο ΠΟΦΥΖΩ επικαλούμενος το άρθρο 24 παρ. 1 του Συντάγματος, περί υποχρέωσης του κράτους για την προστασία του περιβάλλοντος και την προστασία της άγριας πανίδας, ζητεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής «να τολμήσει επιτέλους να σπάσει το λόμπι των κυνηγών και να δώσει ένα οριστικό τέλος στο κυνήγι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...