Την παραίτηση Gaddafi ζητεί η Imelda Marcos

Η πρώην πρώτη κυρία των Φιλιππίνων, Imelda Marcos, κάλεσε σήμερα τον ηγέτη της Λιβύης, Muammar Gaddafi, να παραιτηθεί, για να αποφευχθεί περαιτέρω αιματοχυσία.
Η Marcos, η οποία τώρα είναι βουλευτής, δήλωσε ότι ελπίζει πως ο Gaddafi θα ακολουθήσει το παράδειγμα του εκλιπόντος συζύγου της, Ferdinando Marcos, ο οποίος αυτοεξορίστηκε στις Η.Π.Α. ύστερα από μία αναίμακτη εξέγερση που διήρκεσε τέσσερις ημέρες, τον Φεβρουάριο του 1986.
«Ελπίζω ότι θα συμβεί ό,τι είχε γίνει με τον Marcos, θα αποφευχθεί η αιματοχυσία» δήλωσε η Imelda Marcos, 81 ετών, η οποία γνωρίστηκε με τον Gaddafi το 1976.
Σε αντίθεση με τον Gaddafi, ο πρώην δικτάτορας, Ferdinando Marcos δεν διέταξε επιθέσεις με στόχο εκατοντάδες χιλιάδες Φιλιππινέζων, οι οποίοι βγήκαν στους δρόμους πριν από 25 χρόνια, για να τον απομακρύνουν από την εξουσία.
Σχεδόν 1.500 Φιλιππινέζοι εγκατέλειψαν τη Λιβύη εν μέσω της κλιμακούμενης βίας, σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας και Απασχόλησης στη Μανίλα.
Περίπου 550 Φιλιππινέζοι ταξιδεύουν προς την Τυνησία μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών, Albert Del Rozario, και τον υφυπουργό Εξωτερικών, Esteban Conellos, ο οποίος τους συνοδεύει από την Τρίπολη.
«Οι Φιλιππινέζοι θα μεταφερθούν με αυτοκινητοπομπή 55 φορτηγών και λεωφορείων προς τη μεθόριο της Τυνησίας» ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών.
Εκτιμάται ότι στη Λιβύη βρίσκονται περισσότεροι από 31.000 Φιλιππινέζοι και οι Αρχές δήλωσαν ότι τουλάχιστον οι 13.000 εξ αυτών πρέπει να απομακρυνθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...