Μαίνεται ο «πόλεμος» των ναρκωτικών στο Μεξικό

Οι Αστυνομικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι βρήκαν τέσσερα αποκεφαλισμένα πτώματα στη Μεξικανική πόλη Nuevo Laredo κοντά στα σύνορα με τις Η.Π.Α. Οι νεκροί ήταν τυλιγμένοι σε σεντόνι και είχαν τοποθετηθεί στην κεντρική πλατεία της πόλης, προκαλώντας τρόμο στους περαστικούς.

Πάνω στο σεντόνι ήταν γραμμένο ένα μήνυμα από το καρτέλ «Gulf» προορισμένο για τον αρχηγό της συμμορίας Zetas. Η συγκεκριμένη πόλη ανήκει στην περιοχή Tamaulipas, πεδίο εκτεταμμένων συγκρούσεων μεταξύ των καρτέλ Gulf και Zetas για τον έλεγχο του εξαιρετικά κερδοφόρου εμπορίου ναρκωτικών ουσιών.
Από τον Δεκέμβριο του 2006, όταν και ο πρόεδρος της χώρας Felipe Calderon αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τον στρατό για την καταπολέμηση των καρτέλ, περισσότεροι από 34.600 άνθρωποι έχουν πεθάνει σε περιστατικά που σχετίζονται με το εμπόριο ναρκωτικών.
Να σημειωθεί ότι πριν ένα μήνα είχε δολοφονηθεί ο αρχηγός της Αστυνομίας του Nuevo Laredo, Manuel Farfan με μια σφαίρα στο κεφάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...