Βάφτηκε «μπλε» το Λιγκ Καπ

Η Μπέρμιγχαμ ήταν η θριαμβεύτρια στον τελικό του αγγλικού Λιγκ Καπ, καθώς επικράτησε με 2-1 της Άρσεναλ στο «Γουέμπλει» και κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο.

H ομάδα του Μακ Λις, εκμεταλλευόμενη μία απίστευτη γκάφα των Σέζνι και Κονσιελνί στο 89', πέτυχε το 2-1 με τον Ομπαφέμι Μάρτιντς και κατέκτησε το δεύτερο τρόπαιο στην ιστορία της στο συγκεκριμένο θεσμό, μετά από εκείνο του 1963.
Οι «μπλε» προηγήθηκαν με τον Ζίγκις μόλις στο 12ο λεπτό, ωστόσο Φαν Πέρσι στο 39' έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι οδεύει προς παράταση, η Μπέρμιγχαμ πήρε το μεγάλο... δώρο στο 89'.
Μία κεφαλιά του Ζίγκιτς φάνηκε εύκολη λεία για τον Σέζνι, όμως ο τερματοφύλακας της Άρσεναλ μπερδεύτηκε με τον Κονσιελνί και ο Μάρτινς σε κενή εστία έκανε το 2-1,  βάζοντας ταφόπλακα στις ελπίδες των «κανονιέρηδων» για την κατάκτηση του πρώτου τίτλου από το 2004.
Άρσεναλ: Σέζνι, Σανιά, Κονσιελνί, Τζουρού, Κλισί, Ροσίτσκι, Νασρί, Σονγκ, Γουίλσιρ, Αρσάβιν (77' Σαμάκ), Φαν Πέρσι (69' Μπέντνερ)
Μπέρμιγχαμ: Φόστερ, Καρ, Τζόνσο, Ρίντγκγουελ, Γίρανεκ, Μπόιερ, Λάρσον, Γκάρντνερ (50' Μποσεζούρ), Φέργκιουσον, Φέιχι (89' Μάρτινς), Ζίγκιτς (92' Ζερόμ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...