Αναζητούν και στην Αυστραλία «επιχειρηματικά ίχνη» του Καντάφι

Ο Αυστραλός υπουργός Εξωτερικών, Κέβιν Ραντ, δήλωσε ότι η κυβέρνησή του διεξάγει διεξοδικές έρευνες, για να διαπιστώσει αν ο Λίβυος ηγέτης, Μουαμάρ Καντάφι, έχει καταθέσεις, ακίνητα ή άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Αυστραλία.
«Μετά την επιβολή κυρώσεων εκ μέρους του Ο.Η.Ε., εξετάζουμε πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες οι γιοι του Καντάφι κέρδισαν εκατομμύρια δολάρια από επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Αυστραλία» δήλωσε ο κ. Ραντ.
Ο Αυστραλός υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι ο λόγος για τον οποίο η Αυστραλία ενήργησε νωρίς και επέβαλε κυρώσεις στον Καντάφι ήταν για να μπορέσει και νομικά να ερευνήσει αν ο Λίβυος ηγέτης είχε επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Αυστραλία. Εξάλλου, μόλις χθες η αυστραλιανή κυβέρνηση ανακοίνωσε την επιβολή κυρώσεων στον Καντάφι και σε 21 μέλη του στενού του κύκλου, κίνηση που αντικατοπτρίζει την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε.  να πιέσει την κυβέρνηση στην Τρίπολη να σταματήσει την αιματηρή καταστολή εναντίον των εξεγερμένων που προσπαθούν να ανατρέψουν το καθεστώς.
Στους 22 απαγορεύθηκε να εισέλθουν στην Αυστραλία, ενώ στους πολίτες της χώρας απαγορεύθηκε να έχουν οικονομικές συναλλαγές ή δοσοληψίες μαζί τους. «Η χρήση βίας από το λιβυκό καθεστώς εναντίον του λαού του είναι βαθιά ανησυχητική και εντελώς απαράδεκτη» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Κέβιν Ραντ.
Ο κ. Ραντ σημείωσε πως «το τέλος του Καντάφι έφθασε» και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Αυστραλία να στηρίξει διεθνή δράση για την απομάκρυνσή του από την εξουσία, εάν δεν παραιτηθεί εθελοντικά. Ο κ. Ραντ επιπλέον ζήτησε από τον Ο.Η.Ε. τη λήψη ακόμα πιο αυστηρών μέτρων κατά του Καντάφι αλλά και τη χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας σε Λίβυους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...