Ανασχηματισμός στο Ομάν

Ο Σουλτάνος του Ομάν Καμπούς μπεν Σαΐντ προχώρησε, χθες, σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του για λόγους «δημόσιου συμφέροντος» όπως ανακοίνωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ΟΝΑ.

Συγκεκριμένα, με διάταγμά του προχώρησε στην αλλαγή έξι υπουργών με τον Μοχάμεντ μπεν Νάσερ αλ Χαμπίσι να αναλαμβάνει το υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας, τον Χαμούντ μπεν Φάισαλ αλ Μπουσάιντι να γίνεται υπουργός Πολιτικών Υπηρεσιών και τον Μαντίχα μπεν Άχμεντ μπεν Νάσερ υπουργός Παιδείας. Ο Σέιχ Μοχάμεντ μπεν Αμπντάλα αλ Χάρτι, που ήταν υπουργός Πολιτικών Υπηρεσιών, διορίστηκε υπουργός Περιβάλλοντος, ενώ ο Μακμπούλ μπεν Άλι μπεν Σουλτάν είναι ο νέος υπουργός Μεταφορών.
Ο ανασχηματισμός ανακοινώθηκε ενώ περίπου 500 διαδηλωτές, που απαιτούσαν τον εκδημοκρατισμό της χώρας και θέσεις εργασίας, απέκλεισαν δρόμο και έσπασαν λάμπες σε δρόμους στη Σόχαρ, τη μεγαλύτερη βιομηχανική πόλη της χώρας.
Να σημειωθεί ότι οι διαδηλώσεις είναι εξαιρετικά σπάνιες στο Ομάν, μια από τις πιο μικρές σε έκταση και πληθυσμό χώρες του Αραβικού Κόλπου, όπου τα πολιτικά κόμματα είναι απαγορευμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...