ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: «Πιο αυστηρές οι ποινές»

Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011

«Πιο αυστηρές οι ποινές»

Τα μέτρα που θα πάρει η ΕΠΟ για την καταπολέμηση των φαινομένων της βίας στα γήπεδα εξήγγειλε ο Σοφοκλής Πιλάβιος. Εξερχόμενος από το ΔΣ τόνισε ότι οι ποινές θα αυστηροποιηθούν, ότι η αθλητική νομοθεσία θα κωδικοποιηθεί και ανέφερε ότι από τη νέα σεζόν στο Κύπελλο Ελλάδας θα χρησιμοποιούνται πέντε διαιτητές.
«Σήμερα συνήλθε το ΔΣ της ΕΠΟ για όλα τα φαινόμενα της βίας. Οι πρώτες αποφάσεις που πήραμε είναι πως ενδεχομένως πρέπει να αυστηροποιηθούν ορισμένα άρθρα του πειθαρχικού κώδικα. Θα απαγορεύσουμε τη χρήση βεγγαλικών και φωτοβολίδων. Θέλουμε τη βοήθεια της Πολιτείας σε αυτά», είπε ο Σοφοκλής Πιλάβιος και συνέχισε:
«Πρότασή μου ήταν να κωδικοποιηθεί η αθλητική νομοθεσία με απλό τρόπο, να μην υπάρχουν υπερκαλύψεις ποινών και διατάξεων και να διασφαλιστεί το ενιαίο των κρίσεων. Αν αυτό απαιτεί κατάργηση πειθαρχικών επιτροπών, μπορούμε να το κάνουμε ακόμη κι αυτό. Έχουμε πρόθεση να κάνουμε ορισμένα πράγματα. Έχουν γίνει πολλά βήματα. Τα εμπόδια για μένα δεν βρίσκονται στην ΕΠΟ, βρίσκονται αλλού».
Όσο για το Κύπελλο Ελλάδας, είπε: «Είμαστε υπέρ και συζητήσαμε πιλοτικά του χρόνου να εφαρμόσουμε το σύστημα των πέντε διαιτητών στο θεσμό του Κυπέλλου από την επόμενη σεζόν. Θα δούμε από ποια φάση θα γίνει αυτό».
Σχετικά με το κλίμα στο ΔΣ, παραδέχθηκε: «Υπήρξαν κάποιες αντεγκλήσεις, αλλά νομίζω πως στο τέλος έφυγαν όλοι ήρεμοι» και στη συνέχεια αναφέρθηκε στη Super League: «Η Σούπερ Λίγκα πρέπει να επανεξετάσει πώς λειτουργεί».
Κλείνοντας μίλησε για τη φημολογούμενη παρέμβαση του προέδρου της UEFA, Μισέλ Πλατινί: «Ο κύριος Πλατινί δεν είναι τοποτηρητής των ελληνικών θεμάτων. Ό,τι συνδρομή μπορούμε να λάβουμε από το εξωτερικό, λόγω της εμπειρίας αυτών των ανθρώπων θα τη λάβουμε. Δεν είναι τιμωρός κανένας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: