Συνελήφθη εκ νέου ο τραπεζίτης που έδωσε στοιχεία στο Wikileaks

Αντιμετωπίζει καινούριες κατηγορίες
Η αστυνομία της Ελβετίας συνέλαβε ξανά τον πρώην τραπεζίτη που έδωσε στοιχεία στο Wikileaks, με νέες κατηγορίες που αφορούν την παραβίαση του τραπεζικού απορρήτου. Μόλις μερικές ώρες νωρίτερα, ο Ρούντολφ Έλμερ του είχε επιβληθεί πρόστιμο για παρόμοια κατηγορία.
Την Τετάρτη δικαστήριο στη Ζυρίχη του επέβαλε πρόστιμο 7.200 ελβετικών φράγκων (περίπου 5.500 ευρώ) με αναστολή δύο ετών. Οι κατήγοροι είχαν ζητήσει φυλάκιση οκτώ μηνών και πρόστιμο 2.000 φράγκων (15.40 ευρώ).
Ο Έλμερ δημοσιοποίησε μέσω του Wikileaks δεδομένα φοροφυγάδων πελατών της τράπεζας Julius Baer, πράξη που ο ίδιος παραδέχεται.
Όπως υποστήριξε ήθελε να αποκαλύψει τους πλούσιους φοροφυγάδες, επιχειρηματίες και πολιτικούς, τόσο στις φορολογικές Αρχές αλλά και τα μέσα ενημέρωσης όπως και το Wikileaks.
Μόλις την περασμένη Δευτέρα δήλωσε ότι παρέδωσε και νέα δεδομένα στο Wikileaks, ενώ ο Τζούλιαν Άσαντζ δήλωσε από την πλευρά του ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα δημοσιοποιήσει τις νέες πληροφορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...