''Δεν χρειάζεται αναδιάρθρωση χρέους η Ελλάδα''

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται αναδιάρθρωση χρέους και ότι οι αγορές υπερεκτιμούν αυτό τον κίνδυνο, όμως νέα σχετικά δημοσιεύματα στο γερμανικό τύπο τροφοδοτούν συζητήσεις και σενάρια. Ο Κλάους Ρέργκλινγκ σε συνέντευξή του στο γερμανικό ραδιόφωνο ανέφερε : '' Η άποψη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται αναδιάρθρωση χρέους, ότι οι αγορές υπερεκτιμούν αυτό τον κίνδυνο.Αναμένουμε ότι με την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων η φερεγγυότητα της Ελλάδας θα ενισχυθεί και πάλι''.
Ο ίδιος υποστήριξε επίσης ότι το ευρωπαϊκό ταμείο διάσωσης δεν χρειάζεται προς το παρόν ενίσχυση.
Οι δηλώσεις του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας έγιναν λίγες ώρες μετά το δημοσίευμα της Die Zeit περί σχεδίου αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, το οποίο επεξεργάζεται το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.
Το δημοσίευμα, αν και διαψεύστηκε κατηγορηματικά τόσο από το ελληνικό όσο και από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, προκάλεσε άνοδο των spread στην αγορά ομολόγων.
Σήμερα οι Financial Times Deutschland γράφουν για σχέδιο μερικής αναδιάρθρωσης το οποία συζήτησαν οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης.Το σχέδιο προβλέπει την αγορά ομολόγων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ή την παροχή δανείων με ευνοϊκούς όρους σε Ελλάδα και Ιρλανδία που θα χρησιμοποιούνται για την επαναγορά του χρέους και τη μείωση των υποχρεώσεων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...