Ποινική δίωξη σε βάρος του ΔΣ της ασφαλιστικής VDV για απάτη και πλαστογραφία

Ποινική δίωξη για απάτη και πλαστογραφία σε βαθμό κακουργήματος, καθώς και για ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση ασκήθηκε σε βάρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ασφαλιστικής εταιρίας VDV, έπειτα από δικαστική έρευνα που ξεκίνησε μετά από μήνυση της Επιτροπής Ελέγχου Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΕΠΕΙΑ). Σύμφωνα με τις Αρχές, η προκαταρκτική εξέταση έδειξε πως η εταιρεία παρουσίαζε ανύπαρκτα περιουσιακά στοιχεία στον ισολογισμό της ύψους 42 εκατ. ευρώ.
Συγκεκριμένα, η γερμανικών συμφερόντων εταιρεία φαίνεται να παρουσίαζε στον ισολογισμό της, για την οικονομική χρήση 2009, ανύπαρκτα περιουσιακά στοιχεία -μετοχών και ομολόγων- ύψους 42.032.182,64 ευρώ. Μετά την έρευνα, η εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας. Στο στόχαστρο της έρευνας μπήκε και ο ορκωτός λογιστής, ο οποίος ήταν αρμόδιος για τον έλεγχο των οικονομικών της εταιρίας, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για απλή συνέργεια σε απάτη και ψευδή βεβαίωση.
Η ΕΠΕΙΑ προ ολίγων εβδομάδων ανέστειλε τις ασφαλιστικές εργασίες της εταιρίας, που αφορούν το σύνολο της δραστηριότητά της στην ημεδαπή και στην αλλοδαπή, απαγορεύοντας την έκδοση νέων ασφαλιστήριων συμβολαίων, καθώς και την έκδοση πρόσθετων πράξεων επί των ήδη υφιστάμενων συμβολαίων, ενώ δέσμευσε και τα περιουσιακά της στοιχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...