Pole Dancing: η νέα μόδα που κατακτά τον κόσμο

Tης Μπέττυς Γιάννα
Κατά καιρούς κάποια είδη άσκησης «πιάνουν το σφυγμό» του κόσμου με αποτέλεσμα να έχουν τεράστια απήχηση, επιτυγχάνοντας μεγάλη αποδοχή από τις μάζες που πάντα ψάχνουν για κάτι καινούργιο και ενδιαφέρον.

Μιλήσαμε με τον ιδιοκτήτη του γυμναστηρίου, Νίκο Κουτσόλαμπρο, που τόλμησε ΠΡΩΤΟ στην Ελλάδα να εντάξει, εδώ και μία διετία, στις υπηρεσίες του, το pole dancing.«Θεώρησα πως είναι ένας σωστός τρόπος να βάλω τον τεμπέλη Έλληνα που δεν του αρέσει η άσκηση, «να γυμναστεί χωρίς να γυμνάζεται».

Ως γυμναστής έχω πειστεί για την αποτελεσματικότητά του και ειδικά την ευχαρίστηση που προσφέρει στη σύγχρονη γυναίκα.

Κάνω έναν τεράστιο αγώνα, δύο χρόνια τώρα, για την απομυθοποίησή του αντιμετωπίζοντας πολλές φορές την στενομυαλιά του κόσμου.

Μπορώ πλέον να πω πως τα μηνύματα είναι αισιόδοξα γιατί, επιτέλους, αρχίζει να γίνεται γνωστό ως συνδυασμός άσκησης και χορού άρα και κοινωνικά αποδεκτότερο.

Είμαι τόσο σίγουρος για την εξέλιξή του στην Ελλάδα που έκλεισα την επιχείρησή μου ως γυμναστήριο και από τον Σεπτέμβριο του 2010 μπορώ να πως δημιούργησα (μετά την εκ του μηδενός ανακαίνιση) έναν από τους ομορφότερους χώρους στην Αθήνα, ειδικά διαμορφωμένο για pole dancing

Εξ ου και ο διακριτικός μας τίτλος «JUST POLE DANCING»

Η συνέταιρός μου Μαρία Συνοδινού ήταν από τις πρώτες που ξεκίνησαν ως μαθήτριες στον χώρο μου και μετά από την απόκτηση «ιντερνετικού» πτυχίου ανέλαβε και τα καθήκοντα της διδασκαλίας αφενός των μαθητριών, αφετέρου νέων δασκάλων οι οποίες θα καλύψουν τις αυξημένες απαιτήσεις της σχολής» είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Κουτσόλαμπρος αποκλειστικά στο Ενημέρωση Χωρίς Όρια.



Celebrities and pole dancing



Είναι μόδα τα τελευταία χρόνια να εμφανίζονται πολλές επώνυμες κυρίες της show biz επί σκηνής ξεκινώντας ή τελειώνοντας το σόου τους με κινήσεις σε στύλο.

Υπάρχουν πολλά παραδείγματα με τραγουδίστριες και ηθοποιούς που εμπλουτίζουν τις εμφανίσεις τους με τον στύλο ακόμα και στην Ελλάδα.

Ξεκινούν από την περιβόητη σκηνή της Marilyn Monroe μέχρι την Sheila Kelley στο dancing at the blue iguana.

Επίσης η Rima Fakih απασχόλησε περισσότερο τα μέσα όχι μόνο επειδή ήταν η νικήτρια του Miss USA 2010 αλλά επειδή είχε κερδίσει και διαγωνισμό pole dancing προ τριετίας.



Ποια είναι τα οφέλη από το pole dancing



ü Τονώνει και δυναμώνει όλο το σώμα ειδικά τα αδύνατα σημεία όπως οι κοιλιακοί, το στήθος, τα πόδια κλπ.

ü Αυξάνει την αυτοπεποίθηση

ü Είναι άριστη άσκηση για όλες τις μυϊκές ομάδες και ιδανική για το γυναικείο σώμα διότι ως αντίσταση χρησιμοποιείται το ίδιο το σώμα, έτσι δεν έχουμε υπερβολική (και καμία φορά αντιαισθητική) ανάπτυξη όπως με βαράκια και τροχαλίες αλλά το σώμα φτιάχνει στο ιδανικό, φυσικό του σχήμα και μάλιστα σε πολύ γρήγορους ρυθμούς.

ü Τονώνει ολόκληρο το καρδιαγγειακό σύστημα.

ü Ταιριάζει τόσο πολύ με την γυναικεία ιδιοσυγκρασία ώστε να αφήνει στο τέλος μία πολύ ευχάριστη εντύπωση ικανοποίησης

ü Είναι το τέλειο μέσο άσκησης για όσους έχουν βαρεθεί τα συνηθισμένα είδη γυμναστικής ή για όσους δεν τους αρέσει η γυμναστική αλλά θέλουν να φτιάξουν το σώμα τους με τον πιο ευχάριστο τρόπο.

ü Είναι η πλέον ευχάριστη ενασχόληση γιατί προσομοιώνει ευχάριστες παιδικές αναμνήσεις παιχνιδιού σε παιδικές χαρές, σκαρφαλώματα σε δέντρα κλπ.



Ο Νίκος Κουτσόλαμπρος ομολόγησε πως στα 30 χρόνια που διδάσκει πάρα πολλά είδη γυμναστικής , δεν έχει ξαναδεί μεγαλύτερα χαμόγελα από τους συμμετέχοντες κατά την έξοδό τους!!! Επίσης ο κ.Κουτσόλαμπρος πιστεύει πως το pole dancing κάνει τα πρώτα του βήματα στην χώρα μας και θα είναι προς το κοινό μας συμφέρον να το αναδείξουμε μέσα από κάποιο αφιέρωμα ή άλλο τρόπο που εμείς θα σκεφτούμε. «Πρέπει επιτέλους να μάθει ο κόσμος για το νέο αυτό εντυπωσιακό άθλημα που καλύπτει τόσες πολλές ανάγκες της σύγχρονης γυναίκας, από την αισθητική της εξέλιξη και ένταξη της χορευτικής εκτόνωσης μέχρι την ανάγκη να ξαναγίνει γυναίκα.

Ζητούμε ταυτόχρονα την βοήθειά σας στην προσπάθειά μας να απομυθοποιηθεί από το πονηρό στοιχείο της καταγωγής του και να τεθεί στο επίπεδο και στις βάσεις που του αξίζει ως σύγχρονη τέχνη.

Θα καταλήξω με την φράση που πάντα χρησιμοποιώ όταν χρειαστεί με δύο λέξεις να περιγράψω τι είναι το pole dancing …..

“The ARTISTIC FITNESS”…» μας δήλωσε χαρακτηριστικά ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Νίκος Κουτσόλαμπρος
Μαρία Συνοδινού

JUST POLE DANCING STUDIO

Μεσογείων 331 & Ζωοδόχου Πηγής 2

Χαλάνδρι 15231

Δίπλα από το σταθμό μετρό του νομισματοκοπείου

Τηλέφωνο 210 6748960

Κινητό 6948879351

Email: info@poledancing.gr

www.poledancing.gr

facebook groups: The Greek Poledancing Studio http://www.facebook.com/?sk=2361831622#!/group.php?gid=127799050588145

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...