Oρκωμοσία Μιχαλολιάκου και δήλωση Σαμαρά

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στον κινηματογράφο «Αττικόν» στην πλατεία Δημοτικού Θεάτρου στον Πειραιά, η ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου, από το μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ.Στην τελετή παρέστησαν ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Γιάννης Διαμαντίδης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ Γ.Ανωμερίτης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Αποστολάτος Βαΐτσης, ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάνννης Γρίβας, ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στέφανος Χρήστου, βουλευτές, πρώην υπουργοί και δήμαρχοι, κοινωνικοί και πολιτειακοί παράγοντες.
Μετά την τελετή της ορκωμοσίας ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς δήλωσε: «Ηρθα να συμβολίσω, εδώ, με τη δική μου παρουσία, αλλά και όλων των πολιτικών εκπροσώπων, την ανάγκη ενότητας στον Πειραιά, προκειμένου να μπορέσουμε να δρασκελίσουμε την επόμενη χρονιά, μέσα από επιτυχίες, στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο Πειραιάς μας».«Θέλω να γνωρίζουν οι πάντες», τόνισε ο κ. Σαμαράς, «ότι προς αυτή την κατεύθυνση η ΝΔ θα κάνει το παν προκειμένου να βοηθήσει το έργο αυτό το οποίο επαναλαμβάνω είναι υπερκομματικό».Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος, βαθύτατα συγκινημένος, στην ομιλία του, τόνισε ότι η σημερινή μέρα είναι πολύ ξεχωριστή για αυτόν και την οικογένειά του.
«Δεν υπάρχει κανείς που να μην έχει αντιληφθεί ότι βρισκόμαστε σε ένα νέο και δύσκολο περιβάλλον και θα πρέπει να αναθεωρήσουμε ό,τι είναι αναγκαίο», τόνισε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος. Ανέφερε «ότι βρισκόμαστε στη δίνη μια μεγάλης οικονομικής κρίσης, που όμως η ανάλυσή της αποδεικνύει ότι δεν είναι αποκλειστικά οικονομική - είναι μία κρίση βαθύτατα ηθική και πολιτισμική».«Το κράτος πρέπει να είναι έντιμο και αποτελεσματικό.
Δεσμευόμαστε ότι ο δήμος του Πειραιά στα επόμενα χρόνια θα είναι απόλυτα έντιμος και αποτελεσματικός», υπογράμμισε ο Βασίλης Μιχαλολιάκος και επισήμανε ότι «ο πολίτης στην προσέγγιση του στο Δημόσιο θα πρέπει να αισθάνεται ότι έχει αποταθεί στο σωστό μέρος».«Το Δημόσιο και ο ευρύτερος δημόσιος τομέας δεν είναι χώρος εξασφάλισης εργασίας, αλλά χώρος προσφοράς προς τους πολίτες», τόνισε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος και πρόσθεσε ότι «οι πόροι είναι είδος εν ανεπαρκεία και πρέπει να τους διαθέτουμε με φειδώ και αποτελεσματικότητα».«Ονειρεύομαι έναν άλλο Πειραιά, αντάξιο των Πειραιωτών και της ιστορίας του», τόνισε ο κ. Μιχαλολιάκος και απηύθυνε έκκληση για συνεργασία προς την κυβέρνηση και τους βουλευτές του Πειραιά, τις παραγωγικές τάξεις και επιστημονικούς φορείς.
«Χρειάζομαι τη συμπόρευση των εργαζομένων και των στελεχών του δήμου», δήλωσε ο κ.Μιχαλολιάκος και ζήτησε τη συμμετοχή όλων των πολιτών στο δύσκολο έργο που ξεκινάει.Υποσχέθηκε ότι το ραδιόφωνο και το Ιντερνετ θα αποτελέσουν βασικά εργαλεία επικοινωνίας και διαβούλευσης με τους πολίτες, ενώ τόνισε ότι ο ραδιοφωνικός σταθμός του δήμου θα ανοίξει στους δημότες, στις παραγωγικές δυνάμεις της πόλης, αλλά και στη νέα γενιά.
«Τα σχολεία του Πειραιά θα έχουν το δικό τους χρόνο και τις δικές τους εκπομπές στο ραδιόφωνο του Πειραιά», τόνισε ο κ. Μιχαλολιάκος και προειδοποίησε ότι δεν θα επιτρέψει συμπεριφορές «που θα δημιουργούν έστω και την υπόνοια κακής διαχείρισης».
ΠΗΓΗ:ΑΠΕ ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...