H παχυσαρκία τείνει να ξεπεράσει το κάπνισμα στην εμφάνιση καρκίνου...

Σύντομα η παχυσαρκία θα ξεπεράσει το κάπνισμα ως παράγοντας κινδύνου για εμφάνιση καρκίνου, προειδοποιεί καθηγητής.
Η παχυσαρκία θα πάρει σύντομα στη Γερμανία τη θέση του καπνίσματος ως ο κύριος παράγοντας κινδύνου για εμφάνιση καρκίνου, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής του κύριου καρκινολογικού εργαστηρίου της χώρας. Ο λόγος είναι η αύξηση του ποσοστού των παχύσαρκων στη Γερμανία. Οι παχύσαρκοι κινδυνεύουν περισσότερο από καρκίνους του οισοφάγου, του εντέρου, των νεφρών, του παγκρέατος και του μαστού, μολονότι δεν έχουν ακόμη εξηγηθεί πλήρως οι ακριβείς μηχανισμοί που εμπλέκονται.

"Αυτό είναι ένα σημαντικό θέμα του επόμενου σταδίου της έρευνάς μας", δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο στη Χαϊδελβέργη ο Ότμαρ Βίστλερ, επικεφαλής του Γερμανικού Κέντρου Έρευνας για τον Καρκίνο (DKFZ).Ο ίδιος δήλωσε πως ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων καρκίνου αναμένεται ότι θα αυξηθεί στη Γερμανία, καθώς αυξάνεται το προσδόκιμο ζωής. "Οι καρκίνοι είναι νόσοι που εμφανίζονται κυρίως σε μεγάλη ηλικία", εξήγησε.

Ο καθηγητής Βίστλερ δήλωσε πως από τους 450.000 ανθρώπους που εμφανίζουν καρκίνο κάθε χρόνο στη Γερμανία, περίπου οι μισοί θεραπεύονται και πολλοί άλλοι υποβάλλονται σε θεραπείες με τις οποίες ο καρκίνος ελέγχεται. Νέα φάρμακα και η τάση να προσαρμόζονται οι θεραπείες στο συγκεκριμένο ασθενή υπόσχονται αύξηση του ποσοστού των καρκινοπαθών που θεραπεύονται, δήλωσε.

Το DKFZ στη Χαϊδελβέργη είναι το μεγαλύτερο βιοϊατρικό ερευνητικό ινστιτούτο στη Γερμανία και έχει προσωπικό άνω των 2.200 ατόμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...