Μια περιουσία για ένα χειρόγραφο του Bob Dylan!

Όταν ο τραγουδοποιός-θρύλος της αμερικανικής σκηνής, Bob Dylan, έγραφε σε ένα κομμάτι χαρτί το 1963 τους στίχους του τραγουδιού «The Times
They Are A-Changin» (Οι Καιροί Αλλάζουν), δεν φανταζόταν ότι 47 χρόνια μετά, κάποιος θα πλήρωνε 422.500 δολάρια για να το αποκτήσει.
Πρόκειται για ένα από τα πιο διάσημα τραγούδια του Dylan στη δεκαετία του 60’, το οποίο πουλήθηκε σήμερα σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη για το ποσό αυτό, όπως ανακοίνωσε ο οίκος Sotheby's.
O Αμερικανός συλλέκτης Ανταμ Σέντερ, ιδιοκτήτης των αμοιβαίων κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου Exis Capital, ήταν εκείνος που πλειοδότησε και εξασφάλισε το διπλό φύλλο χαρτί, όπου οι στίχοι είναι γραμμένοι με μολύβι από το χέρι του τραγουδιστή, χωρίς μουσικές νότες.
Το χειρόγραφο είχε εκτιμηθεί από 200.000 έως 300.000 δολάρια.
Το τραγούδι έδωσε τον τίτλο του στο τρίτο άλμπουμ του τραγουδιστή και συνθέτη, σύμβολο της αμφισβήτησης τη δεκαετία του 60’ στις ΗΠΑ. Το άλμπουμ αυτό που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 1964, ασχολείται με το ρατσισμό, τη φτώχεια, την πολιτική δέσμευση και τις κοινωνικές αλλαγές.
ΠΗΓΗ:zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...