Ομαλά κύλησε η πρεμιέρα της ολοήμερης λειτουργίας των νοσοκομείων

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα ολοήμερης λειτουργίας νοσοκομείων του ΕΣΥ σε όλη τη χώρα. Η ένταξη των νοσοκομείων στην ολοήμερη λειτουργία γίνεται σταδιακά και αναμένεται να ολοκληρωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.
Με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία, από τα νοσοκομεία που καταρχήν δηλώθηκε ότι θα συμμετέχουν στο νέο θεσμό, τελικά λειτούργησαν τα εξής: Γ.Ν. Γ.Γεννηματά, Ευαγγελισμός, Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, ΚΑΤ, Τζάνειο, Μεταξά, Παπαγεωργίου, Θεαγένειο, Παπανικολάου, ΑΧΕΠΑ,ΠΑ ΓΝ Η, Καβάλας, Αλεξανδρούπολης, Ιωαννίνων, Λάρισας, Βόλου, Αγ.Ανδρέα Πάτρας, Ρίου, Χανίων, Γ.Ν Ηρακλείου (Βενιζέλειο). Eξαιρέθηκαν λόγω της σημερινής εφημερίας τους -και βάσει του νόμου- τα νοσοκομεία: Ιπποκράτειο, Αττικόν, Ε.Ε.Σ,Παίδων Αγία Σοφία. Επίσης, δεν συμμετέχει στο θεσμό της ολοήμερης λειτουργίας το νοσοκομείο «Αγιος Σάββας» ,οι εργαζόμενοι του οποίου ζητούν να διευκρινιστεί το καθεστώς αμοιβής και φορολόγησης τους. Σε πολλές περιπτώσεις εκ παραδρομής κοστολογήθηκαν ιατρικές πράξεις με την προγενέστερη νομοθεσία των απογευματινών ιατρείων. Το πρόβλημα θα λυθεί άμεσα και στο υπουργείο Υγείας έχει ήδη συσταθεί 5μελής Ομάδα παρακολούθησης της ολοήμερης λειτουργίας προκειμένου να καταστεί δυνατή η άμεση επίλυση τυχόν προβλημάτων που πιθανόν θα εμφανισθούν τις πρώτες μέρες εφαρμογής . Ο υφυπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Τιμοσίδης επισκέφθηκε το Γ.Ν.Α. Γ.Γεννηματάς και συζήτησε με τη διοίκηση, τους εργαζομένους και τους ασθενείς για τη νέα λειτουργία. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, εξέφρασε την ικανοποίηση του για το βαθμό ετοιμότητας του νοσοκομείου, το οποίο δέχθηκε 160 απογευματινούς ασθενείς. Η ολοημερη λειτουργία «είναι μια επένδυση στη δημόσια υγεία με πολλαπλά οφέλη» δήλωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...