Συνεχείς οι έλεγχοι για την καταπολέμηση του παραεμπορίου στο Κέντρο της Αθήνας από μεικτά κλιμάκια

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για την καταπολέμηση του παρεμπορίου στο Κέντρο της Αθήνας από τα κλιμάκια ελέγχου ΕΛ.ΑΣ., δημοτικής αστυνομίας και ΣΔΟΕ.
Το πρωί της Πέμπτης συνεργεία ελέγχων πραγματοποίησαν έρευνες σε αποθήκη συνολικού εμβαδού 300τμ στην οδό Μενάνδρου 4 και σε αποθήκη συνολικού εμβαδού 2.000 τ.μ. στην οδό Σερβίων 6, όπου έχει εντοπιστεί μεγάλος αριθμός ειδών ένδυσης και υπόδησης.Το περασμένο δίμηνο πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε δύο αποθήκες συνολικού εμβαδού 2.000 τ.μ. στην οδό Κολωνού, σε δύο αποθήκες συνολικού εμβαδού 3.000 τ.μ. στην οδό Δημαράκη, σε αποθήκη συνολικού εμβαδού 300 τ.μ. στην οδό Ορφέως, σε αποθήκη συνολικού εμβαδού 500 τ.μ. στην οδό Μενάνδρου και σε αποθήκη συνολικού εμβαδού 1.400 τ.μ. στην Ιερά Οδό.
Βρέθηκε μεγάλος αριθμός προϊόντων παρεμπορίου και ειδών απομίμησης. Η συνολική αξία των προϊόντων αυτών εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 30.000.000 ευρώ.
Τα προϊόντα αυτά σε ορισμένες αποθήκες καταστράφησαν από τις συναρμόδιες Υπηρεσίες, ενώ σε άλλες, λόγω του μεγάλου όγκου των αντικειμένων που κατασχέθηκαν, συνεχίζεται ο έλεγχος και η καταγραφή τους.
Από τις αρχές του έτους μέχρι και την Τετάρτη για τον έλεγχο του παρεμπορίου διατέθηκαν συνολικά 20.782 αστυνομικοί, συγκροτήθηκαν 8.066 μεικτά κλιμάκια, πραγματοποιήθηκαν 20.164 κατασχέσεις εμπορευμάτων και επιβλήθηκαν 519 διοικητικά πρόστιμα, ενώ κατασχέθηκαν 663.400 είδη παρεμπορίου-απομίμησης, χωρίς να υπολογισθούν αυτά που έχουν προκύψει από τις καταγραφές στις μεγάλες αποθήκες που ελέγχθηκαν στο πρόσφατο παρελθόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...