Δολοφονία Παϊζη: Τη Δευτέρα η συνέχεια της δίκης- Σε στενό πρεσάρισμα ο υπό ... προστασία μάρτυρας


Διεκόπη αργά σήμερα το μεσημέρι και θα συνεχιστεί τη Δευτέρα στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πάτρας η πολύκροτη δίκη των νονών της νύχτας και της δολοφονίας του πυγμάχου Ανδρέα Παϊζη. Σήμερα συνέχισε την κατάθεσή του ο υπό προστασία μάρτυρας ο οποίος επανέλαβε τους ισχυρισμούς του, για όσα λέει ότι του εκμυστηρεύτηκε ο βασικός κατηγορούμενος για την δολοφονία του Παίζη Γρηγόρης Κατσώνης αλλά και για την δράση των ομάδων που πωλούσα προστασία στη νυχτερινή ζωή της Πάτρας, από το 2001 έως το 2007.
Στα δικαστήρια είχαν ληφθεί και σήμερα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας τόσο για τον βασικό μάρτυρα όσο και για τους κατηγορούμενους που κάθονται στο σκαμνί. Οι δικηγόροι των κατηγορουμένων έθεσαν σε στενό κλοιό τον μάρτυρα στην προσπάθειά τους να τον εμφανίσουν ως αναξιόπιστο, στηριζόμενοι κυρίως σε δύο δικαστικές αποφάσεις που αποδεικνύουν τους ψευδείς ισχυρισμούς του. Το πρώτο χτύπημα το δέχθηκε η αξιοπιστία του μάρτυρα στη δίκη που διεξήχθη στις 25 του περασμένου Ιουνίου.Ο προστατευόμενος μάρτυρας είχε ισχυριστεί ότι για να γίνει μέλος του κυκλώματος, έπρεπε να κάνει μια πράξη αποδεικτική της αφοσίωσής του. Η δοκιμασία ήταν να κάψει το αυτοκίνητο ενός γνωστού επιχειρηματία της Πάτρας. Για την υπόθεση του εμπρησμού του αυτοκινήτου του επιχειρηματία, είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα τόσο ο προστατευόμενος μάρτυρας (για τον εμπρησμό) όσο και οι Περσάνης και Κατσώνης, ο ένας για ηθική αυτουργία και ο άλλος για συνέργεια. Τον Ιούνιο η υπόθεση του εμπρησμού εκδικάστηκε στο δεύτερο βαθμό. Το δικαστήριο αποφάσισε ότι επρόκειτο για βραχυκύκλωμα και οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν για τον εμπρησμό. Τον Σπετέμβριο εκδικάστηκε σε πρώτο βαθμό στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Πάτρας η υπόθεση εμπρησμού αυτοκινήτου άλλου γνωστού επιχειρηματία της Πάτρας, τον Φεβρουάριο του 2004. Ο προστατευόμενος μάρτυρας είχε πει οτι τον εμπρησμό είχαν κάνει οι Περσάνης και Κατσώνης. Το δικαστήριο απεφάνθη ότι δεν έχουν την παραμικρή σχέση με το θέμα και τους αθώωσε. Σε αυτές τις δύο αποφάσεις επέμειναν πολύ σήμερα οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων. Επισημάνθηκε ακόμη ότι ο μάρτυρας είχε καταλογίσει στον κατηγορούμενο Γαντίδη που διαφεύγει τη σύλληψη ότι απαιτούσε προστασία για ένα συγκεκριμένο νυχτερινό κέντρο, το οποίο, όμως, τελικά ανήκε στον ίδιο τον...Γαντίδη!!! Η υπεράσπιση επέιμενε και στα όσα είχε υποστηρίξει ο μάρτυρας σχετικά με το όπλο της δολοφονίας Παΐζη, το οποίο δεν βρέθηκε στο σπίτι του κατηγορούμενου Κατσώνη στη Ναύπακτο παρά το γεγονός ότι ο μάρτυρας είπε ότι το είχαν θάψει εκεί.
http://crimesonair.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...