Άνοδος της θερμοκρασίας με βροχές τα Χριστούγεννα!

Ανοδος της θερμοκρασίας αναμένεται σήμερα Δευτέρα. Ωστόσο, βροχοπτώσεις αναμένονται κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, στο Ιόνιο και το ανατολικό Αιγαίο, οπου οι άνεμοι θα φτάσουν τα 8 μποφόρ.
Πιο αναλυτικά:

Σε Μακεδονία και Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανότητα στα παραθαλάσσια. Τοπικές χιονοπτώσεις νωρίς το πρωί στα ορεινά. Οι άνεμοι ια πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα στα ανατολικά νότιοι 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο -01 έως 14 βαθμούς Κέλσιου αλλά στη δυτική Μακεδονία έως 10 βαθμούς Κέλσιου.

Σε νησιά Ιόνιου, Ηπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο αναμένονται βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 6 έως 18 βαθμούς Κέλσιου.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 5 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά και νότια 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 18 βαθμούς Κέλσιου αλλά στη Θεσσαλία από μηδέν 0 έως 14 βαθμούς Κέλσιου.

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 13 έως 19 βαθμούς Κέλσιου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και από το απόγευμα 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις ενώ ενδέχεται να βρέξει για λίγο. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 10 έως 18 βαθμούς Κέλσιου.

Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις και κατά διαστήματα βροχές.Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 04 έως 12 βαθμούς Κέλσιου.
Ο καιρός των Χριστουγέννων κατά τόπους

Πάντως για όσους θα ήθελαν λευκά Χριστούγεννα, φέτος μάλλον προβλέπονται βροχερά. Στην Αλεξανδρούπολη θα σημειωθούν καταιγίδες, στην Καβάλα ασθενείς βροχές, συννεφιά στο Λιτόχωρο, καταιγίδες στο Μέτσοβο, βροχές στο
Καρπενήσι, συννεφια στην Εύβοια, βροχές και καταιγίδες στην Κέρκυρα, ασθενείς βροχές στην Πάτρα, αραιή συννεφιά στο Άστρος και στο Λεωνίδιο.

Συννεφιασμένα θα είναι και τα νησιά των Κυκλάδων την ημέρα των Χριστουγέννων καθώς επίσης και τα Δωδεκάνησα. Αραιή συννεφιά στο Ηράκλειο Κρήτης όπως επίσης και σε Χανιά και Ρέθυμνο.
ΠΗΓΗ:Τlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...