Εκτός στόχου η μείωση του ελλείμματος


Κατά 27,1% μειώθηκε το έλλειμμα το ενδεκάμηνο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2010, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, όταν ο ετήσιος στόχος είναι της τάξης του 33,2%.

Στον περιορισμό του ελλείμματος συμβάλει η μείωση των δαπανών του τακτικού προϋπολογισμού κατά 6,4% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους. Αντίστοιχη μείωση της τάξης του 10,1% παρουσίασαν οι πρωτογενείς δαπάνες του Τακτικού Προϋπολογισμού έναντι ετήσιου στόχου μείωσης κατά 9,0%, ενώ οι τόκοι αυξήθηκαν κατά 5,7% έναντι ετήσιας πρόβλεψης για αύξηση κατά 7,6%.
Ελαφρώς καλύτερα κινούνται τα έσοδα, τα οποία για τον Νοέμβριο αυξήθηκαν κατά 4,8% όταν τον Οκτώβριο η αύξηση ήταν ύψους 3,7%.
Η αύξηση των εσόδων οφείλεται στο ΦΠΑ και στην περαίωση.
Η εκτίμηση του υπουργείου Οικονομικών είναι ότι τον Δεκέμβριο τα έσοδα θα αυξηθούν περαιτέρω λόγω της είσπραξης των τελών κυκλοφορίας, της επέκτασης της περαίωσης, αλλά και της εισροής χρημάτων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...